Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

UPDATE | Creşte tensiunea în Arabia Saudită. Jucătorii de la Galata şi Fener s-au suit în avioane, însă saudiţii nu-i lasă să decoleze

UPDATE | Creşte tensiunea în Arabia Saudită. Jucătorii de la Galata şi Fener s-au suit în avioane, însă saudiţii nu-i lasă să decoleze

Breaking News

Comentarii

Supercupa Turciei, dintre Galatasaray şi Fenerbahce, programată în această seară, de la ora 19:45, în Arabia Saudită, nu se va mai disputa!

UPDATE 22:00 | Autorităţile de la Istanbul au anunţat că vor menţine permanent transportul în comun (autobuze şi metrouri), în această seară, pentru toţi cei care vor dori să meargă la aeroport pentru a-i aştepta pe jucători.

  • Pentru moment, din informaţiile venite dinspre Turcia, avioanele nu au primit dreptul de a decola de la Riyadh.

 

 

UPDATE 21:30 | Presa din Turcia anunţă că oficialii saudiţi nu le permit avioanelor în care se află echipele Galatasaray şi Fenerbahce să decoleze de pe aeroport!.

 


UPDATE | Din ultimele informaţii oferite de presa turcă, jucătorii celor două formaţii se îndreaptă către aeroport. Supercupa Turciei nu se va mai juca în Arabia Saudită.

  • Se aşteaptă anunţul oficial al acestei decizii.

Ankaraguku a anunţat: îşi pune stadionul la ”bătaie” pentru ca Supercupa să se dispute în aceste zile.


Ştirea iniţială

Tensiuni în Arabia Saudită, acolo unde ar urma să se dispute Supercupa Turciei, între Galatasaray şi Fenerbahce.

Supercupa Turciei, în pericol să nu se mai joace

Fotbaliştii celor de la Fenerbahce şi Galatasaray au decis să intre pe teren, la încălzire, îmbrăcaţi cu tricouri ce-l înfăţişează pe fostul preşedinte al Turciei, Mustafa Kemal Ataturk, considerat ”părintele Turciei moderne”.

  • De asemenea, jucătorii au vrut să intre pe teren cu un banner pe care scria: ”Pace acasă, pace în lume”.

Acest gest i-a revoltat pe saudiţi, care îl consideră pe Mustafa Kemal Ataturk ca fiind ”trădător al lumii musulmane” pentru faptul că a permis şi încurajat europenizarea Turciei.

Jucătorii celor două formaţii s-au revoltat şi au decis să plece de la stadion, cu o oră înainte de meci. Aceştia s-au dus la hotelul în care erau cazaţi şi sunt decişi să nu mai revină pe gazon, dacă nu le va fi acceptată dorinţa.

 

 

Afla mai multe despre: galatasarayfenerbahcearabia sauditakemal ataturk 

viewscnt
Articole similare