Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

UPDATE | Messi a făcut SHOW la meciul decisiv de calificare cu Ecuador, iar Argentina merge la Cupa Mondială! VIDEO

UPDATE | Messi a făcut SHOW la meciul decisiv de calificare cu Ecuador, iar Argentina merge la Cupa Mondială! VIDEOgalerie foto

Cupa Mondială

Comentarii

UPDATE 07:56 | Argentina s-a calificat în cele din urmă la Cupa Mondială de anul viitor, după ce a câştigat cu 3-1 partida jucată în Ecuador.

Gazdele au deschis scorul încă din minutul 1, însă "pumele" au întors rezultatul graţie unui hat-trick de senzaţie al starului Leo Messi. Argentinianul a marcat în minutele 12, 20 şi 62, aducând astfel  cea de-a 16-a calificare a naţionalei sale la un turneu final mondial. VIDEO AICI

Cel mai rău a fost pentru Chile, naţională clasată pe locul 3 înaintea ultimei etape. Alexis Sanchez şi compania au pierdut în Brazilia cu 0-3 şi au încheiat campania pe locul 6, pierzând chiar şi locul de baraj. Acolo va merge Peru, care a remizat acasă împotriva Columbiei, reprezentativă ce s-a calificat direct la Mondial. 

Peru va juca barajul de calificare cu Noua Zeelandă. Din America de Sud, vor merge direct la Mondial Brazilia, Uruguay, Argentina şi Columbia. 

---------------------

Toată Argentina stă cu sufletul la gură! Miercuri dimineaţă, începând cu 02:30, ora României, Messi şi compania vor juca împotriva naţionalei din Ecuador, un meci decisiv pentru calificarea la Cupa Mondială! ”Pumele” trebuie să câştige neapărat, însă nici aşa nu sunt sigure de calificarea la Mondial. Ce-i drept, îşi vor asigura prezenţa la baraj.

Argentina este pe cale să rateze a doua calificare la o Cupă Mondială din istorie. Ultima oară când selecţionata ”Albiceleste” privea de la televizor un asemenea turneu final, se întâmpla în 1969. Există câteva similitudini între atunci şi acum!

Trei antrenori schimbaţi

Jorge Sampaoli este al treilea antrenor care preia naţionala Argentinei în ultimii doi ani, după Tata Martino şi Edgardo Bauza, care au fost daţi afară. La fel se întâmpla şi între 1967 şi 1969. Renato Cesarini şi Humberto Maschio au fost daţi afară, lăsându-i loc lui Adolfo Pedernera să se ocupe de campania de calificare pentru Cupa Mondială din 1970.

Atunci, preliminariile durau mai puţin, spre deosebire de acum, când sunt nevoie de doi ani pentru a fi stabilite echipele calificate. În urmă cu 48 de ani, preliminariile durau doar o lună, echipele fiind plasate în grupe a câte trei. 

Cum a ratat Argentina Mondialul din 1970

Atunci, Argentina a picat într-o grupă uşuară, cu Bolivia şi Peru, dar a început cu o înfrângere, 1-3 cu Bolivia. Şi în actualele preliminarii, ”pumele” au pierdut în Bolivia, scor 0-2. Argentina lui Adolfo Pedernera a continuat cu o înfrângere împotriva lui Peru şi cu o victorie, acasă, contra Boliviei. Calificarea s-a redus la meciul cu Peru, de pe teren propriu. Doar victoria o trimitea pe Argentina la Cupa Mondială. Meciul s-a terminat 2-2, iar ”pumele” vedeau la TV Campionatul Mondial din 1970, unul la care a ajuns şi naţionala României şi care a fost câştigat de Brazilia.

Miercuri dimineaţa, de la 02:30, ora României, Argentina se vede într-o postură similară. Are nevoie de victorie pentru a-şi asigura prezenţa la baraj, pentru un meci relativ uşor cu Noua Zeelandă. Doar atât, întrucât calificarea directă depinde de ceea ce fac Peru, Columbia, Chile şi Uruguay!

Afla mai multe despre: messiargentinaboliviacupa mondialapreliminariiperu 

viewscnt
Articole similare