Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Următorul antrenor abordat pentru postul de selecţioner al României: "Discuaţia asta a fost, după Conference League" | EXCLUSIV

Următorul antrenor abordat pentru postul de selecţioner al României: "Discuaţia asta a fost, după Conference League" | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Dan Petrescu (53 de ani) va fi următorul antrenor abordat de FRF pentru postul de selecţioner, pe care Mirel Rădoi l-a lăsat vacant ca urmare a terminării contractului şi refuzului său de a mai continua. "Bursuculului" îi va fi propus postul de antrenor al naţionalei României, dacă patronul CFR-ului - Nelu Varga - le va permite federalilor să-l abordeze.

Următorul antrenor abordat pentru postul de selecţioner al României: "Discuaţia asta a fost, după Conference League" | EXCLUSIV

FRF urmează să-l abordeze pe Dan Petrescu pentru a-i propune să vină să antreneze naţionala României. Tehnicianul CFR-ului mai are contract în Gruia, dar dacă Nelu Varga va fi de acord, oficialii de la Casa Fotbalului îi vor propune postul lăsat liber de Mirel Rădoi. Invitat la Telekom Sport, Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF - Răzvan Burleanu -, a dezvăluit care a fost discuţia în cazul "Bursucului".

Andrei Vochin a spus că în cadrul FRF s-a discutat ca Dan Petrescu să fie abordat pentru postul de selecţioner doar după ce CFR Cluj îşi va încheia socotelile cu Conference League, competiţie europeană în care campioana României a debutat în acest sezon. CFR mai are de disputat un meci în cea de-a treia competiţie intercluburi de pe continent, dar Dan Petrescu poate fi contactat pentru că formaţia din Gruia nu mai are şanse de calificare mai departe.

Vochin a spus că, mai întâi, FRF îl va contacta pe Nelu Varga, patronul lui CFR Cluj, iar mai apoi Dan Petrescu dacă acest lucru va fi permis: "Nu ştiu, nici nu cred că s-a vorbit cu Dan Petrescu. Când s-a vorbit despre toţi antrenorii, discuţia referitoare la Dan Petrescu a fost aceea că va fi abordat în momentul în care... Sau clubul, că aşa procedăm de fiecare dată cu antrenroii aflaţi sub contract cu un club afiliat FRF. Se va discuta cu patronul clubului, cum am făcut şi data trecută cu Dan Petrescu, dar momentul care era? Momentul în care termină cu Conference League", a spus Andrei Vochin, la Telekom Sport.

Până acum, FRF a fost refuzată de Mirel Rădoi, care n-a mai dorit să continue ca selecţioner al României după ce i s-a terminat contractul, Gică Hagi şi Răzvan Lucescu au spus şi ei "nu" ofertei lui Răzvan Burleanu. Din informaţiile Telekom Sport, Edi Iordănescu a fost şi el abordat pentru a fi selecţionerul naţionalei.

"A avut loc discuţia". Rădoi a discutat cu şefii FRF despre continuarea pe banca naţionalei: "Nu s-a ajuns la un consens"

Mirel Rădoi a anunţat că pleacă de la naţională la finalul campaniei ratate pentru calificarea la Mondialul din 2022. FRF a încercat să-l convingă pe fostul selecţioner să rămână. Răzvan Burleanu şi Mihai Stoichiţă s-au întâlnit cu Mirel Rădoi, însă nu s-a ajuns la niciun acord.

Invitat la Telekom Sport, Nicolae Dică a dezvăluit că întâlnirea dintre Mirel Rădoi şi conducătorii de la Casa Fotbalului a avut loc. Rădoi şi-a dorit un contract pe o perioadă mai lungă, lucru pe care federalii n-au fost gata să i-l ofere."Da, a avut loc disucţia, săptămâna trecută, vineri. S-a petrecut, ba da. Din ce ştiu eu, nu s-a ajuns la un consens. Nu ştiu ce s-a discutat, nu am intrat în detalii. Nu s-a concretizat. A vrut un contract mai mare, nu doar pe şase luni doar pe Liga Naţiunilor. Chiar nu ştiu. Nu s-a ajuns la un numitor comun. Eu am spus că e normal ca el să primească un contract mai mare, pe o perioadă mai mare.

Nu ştiu durata. Eu am mai spus, în trecut, cu un contract pe patru ani puteam face mai mult", a spus Nicolae Dică, la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: dan petrescufrfselectionerromaniaandrei vochin 

viewscnt
Articole similare