Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

UTA Arad se afundă în datorii, dar Alexandru Meszar este liniştit: ”O pierdere justificată!”. Reacţie dură a suporterilor

UTA Arad se afundă în datorii, dar Alexandru Meszar este liniştit: ”O pierdere justificată!”. Reacţie dură a suporterilor

Fotbal

Comentarii

UTA Arad a reuşit ”performanţa” de a acumula datorii de 2.000.000 de euro numai în anul 2023, iar situaţia devine din ce în ce mai dificilă.

Potrivit presei din Arad, clubul de primă ligă a fost obligat să depună la ANAF, în ultima zi a acestei săptămâni, fişa fiscală pe anul trecut, 2023.

Aşadar, din raport se poate observa cum UTA Arad, în 2023, a acumulat datorii uriaşe, de 2.000.000 de euro. Mai exact, 10.487.081 lei.

Alexandru Meszar nu pare îngrijorat

Alexandru Meszar - cel care se recomandă a fi ”membru asociat, fondator, membru în Consiliul Director şi, nu în ultimul rând, director” al clubului, consideră că pierderea din 2023 este una logică şi oferă şi argumente.

Da, pierderea e justificată. Noi am cheltuit identic ca anii trecuţi. A fost şi inflaţie, am avut şi schimbări de lot care costă. Au plecat şi au venit alţii, dar nu aici e problema. Veniturile au scăzut, dar e normal.

UTA a fost anul trecut pe loc de baraj. Asta înseamnă un milion de euro mai puţin din drepturi TV. Mai e o problemă. Am jucat mai multe meciuri în afara Aradului, iar asta ne-a creat un deficit de 700.000 de euro. Au fost opt meciuri de acasă în deplasări.

„avut costuri suplimentare mai mari. La Oradea am făcut investiţii în infrastructură, am pus VAR. Am jucat meciuri cu echipe importante în afara Aradului. Echipa a stat mai mult prin deplasări, am avut cheltuieli de cazare, de cantonament”, a declarat Alexandru Meszar, conform aradon.ro.

Suporterii îl contestă pe Meszar

În schimb, nucleul dur al suporterilor, Suporter Club UTA, anunţă că datoriile totale ale clubului au reuşit să se dubleze în 2023, sub conducerea lui Alexandru Meszar, şi au ajuns la aproape 5.000.000 de euro.

AFC UTA a fost un proiect pornit de la zero, în anul 2013, iar în 2022 Suporter Club UTA a început să tragă semnale de alarmă, văzând că datoriile clubului au depăşit suma de 10 milioane de lei. SCU a solicitat în mod repetat transparenţă din partea celor care conduc clubul, pentru că nu ne-am dorit şi nu ne dorim un nou faliment.

Din păcate, putem afirma astăzi că managementul lui Meszar a depăşit şi cele mai sumbre aşteptări, fiindcă doar în anul 2023 datoriile sunt la fel de mari cât în precedentele nouă sezoane la un loc. Datoriile totale ale clubului au ajuns astăzi la aproximativ 23 de milioane de lei, adică aproape 5 milioane de euro”.

Afla mai multe despre: suporter club utaalexandru meszar 

viewscnt
Articole similare