Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Valeriu Iftime a primit o propunere pentru cedarea clubului FC Botoşani, dar ezită: ”Nu vreau cortaseriadă!”

Valeriu Iftime a primit o propunere pentru cedarea clubului FC Botoşani, dar ezită: ”Nu vreau cortaseriadă!”

Fotbal

Comentarii

Finanţatorul celor de la FC Botoşani, Valeriu Iftime, nu a renunţat la gândul de a vinde clubul, însă nu îl lasă inima să facă acest pas în orice condiţii.

Omul de afaceri a recunoscut că a primit o propunere interesantă, însă ezită să ia o decizie, deoarece au existat precedente periculoase în fotbalul românesc.

Valeriu Iftime vinde echipa

Valeriu Iftime a discutat cu un om de afaceri român, care ar urma să vină din spate cu alţi colaboratori, belgieni, care deţin o firmă de impresariat.

Aşadar, cei care vor să vină la Botoşani nu vor să cumpere clubul de la Valeriu Iftime. Practic, vor mână liberă la club, cu jucătorii lor, pe care tot ei să-i plătească şi tot ei să-i fructifice.

Patronul moldovenilor se teme că această ”schemă” s-ar putea transforma în ceva dezastruos, aşa cum s-a întâmplat la Dinamo, când un anume Pablo Cortacero a preluat echipa, a adus o sumedenie de jucători, pe contracte uriaşe, iar apoi s-a făcut nevăzut, lăsând în urmă praf şi scrum - un club înglodat în datorii.

Valeriu Iftime nu vrea să aibă pe conştiinţă acest lucru, aşa că pune o serie de condiţii imperioase pentru a ceda clubul.

Vă spun sincer că de cedat tot mă gândesc să îl cedez, deoarece m-am săturat să tot bag pe an minimum 3.500.000 de euro în echipă şi să joc la Botoşani cu 2.000 de spectatori.

Acum sunt în discuţii cu un român care are în spate nişte parteneri belgieni. Acei belgieni au şi o firmă de impresariat. Nu vor să îmi dea bani pe club, dar mi-au propus să aducă ei jucători şi să îi plătească domniile lor. Însă, eu nu vreau să transform clubul într-o a doua «cortaseriadă». Nu vreau să fac cum a făcut acel Pablo Cortacero, atunci când a adus atâţia jucători dintr-o dată.

Vreau să fac cedarea clubului către acei belgieni treptat. Le-am spus să îmi aducă în iarna asta maximum 5 jucători, îi plătesc ei, dar vedem pe parcurs cum se vor acomoda. Apoi vom face procente la transferurile lor şi vom vedea la vară dacă vom şi scăpa de retrogradare. Iar într-un final vom bate palma şi pentru închiderea definitivă a afacerii. Dar, vă repet: nu totul aşa dintr-o dată. Vom mai discuta după finalul acestei părţi de sezon. A, să nu uit. Apropo de jucători. În mod sigur am şi greşit cu aducerea unora dintre ei în vara asta”, a declarat Valeriu Iftime, conform prosport.ro.

Afla mai multe despre: valeriu iftime 

viewscnt
Articole similare