Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Valiza” a ajuns şi la Petroşani. Fostul patron din Superligă recunoaşte: ”Toată lumea a fost premiată. Până la femeia de serviciu”

”Valiza” a ajuns şi la Petroşani. Fostul patron din Superligă recunoaşte: ”Toată lumea a fost premiată. Până la femeia de serviciu”

Fotbal

Comentarii

Îl mai ţineţi minte pe fostul patron al celor de la Jiul Petroşani, Alin Şimota?

Un personaj controversat al vremurilor, despre care Mihai Pintilii povestea că intra în vestiarul echipei cu bodyguarzii, în stil mafiot, şi nu ezita să apeleze la intimidare atunci când situaţia nu decurgea precum îşi dorea.

  • În martie 2020, Alin Simota era condamnat la 3 ani şi 3 luni de închisoare într-un dosar legat de o finanţare din fonduri europene acordată pentru modernizarea ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.
  • Simota a mai efectuat şase luni de închisoare în 2017, condamnat într-un dosar de conflict de interese şi instigare la abuz în serviciu.

Alin Simota recunoaşte ”valiza” de la Gigi Becali

La ani distanţă de cele întâmplate, Alin Simota a povestit cum echipa sa şi-a apărat corect şansele contra Rapidului, la Petroşani, în 2005/2006, apoi toată lumea a încasat sume importante, din exterior.

În acel moment, Rapid şi FCSB se aflau într-o strânsă luptă la titlu, cu un avans de două puncte pentru ”roş-albaştri”. FCSB evolua pe terenul celor de la FC Vaslui, în timp ce Rapidul evolua pe terenul celor de la Jiul Petroşani.

  • Jiul şi Vaslui nu mai aveau pentru ce trage, deoarece erau salvate de la retrogradare. În acel sezon, 2005/2006, a picat o singură echipă - FCM Bacău.

Chiar şi aşa, Jiul Petroşani a evoluat cu o determinare de neînţeles pentru jucătorii Rapidului, în timp ce Vasluiul s-a predat uşor, acasă, contra celor de la FCSB, scor 0-4, şi a trimis titlul către formaţia lui Gigi Becali.

Iritaţi de îndîrjirea petroşănenilor fără obiectiv (pe hârtie), dar şi de faptul că Vaslui pierdea clar acasă, cu FCSB, nervii rapidiştilor au cedat. Cinci jucători au fost eliminaţi, iar meciul a fost omologat cu 3-0 la ”masa verde” pentru Jiul.

Alin Simota a recunoscut, la aproape 20 de ani distanţă, că formaţia din Petroşani a avut o primă consistentă din exterior la acel meci, pentru a-şi apăra corect şansele. Lucru care s-a şi întâmplat.

Un obicei pe care Gigi Becali l-a mai demonstrat de-a lungul anilor, dar care i-a făcut mari probleme.

Ne amintim de celebra fuga prin oraş după jucătorii Gloriei Bistriţa, cărora le promitea public prime, dar şi cazul ”Valiza”, de la Cluj, unde a fost acuzat de ”dare de mită şi fals” şi i-a adus o condamnare de trei ani de cu executare.

Nu mă aşteptam... Nici ei nu credeau că le opunem o aşa rezistenţă. Nu le-a ieşit nici lor, au cedat nervos. Am stat de vorbă cu Răzvan Lucescu după meci, şi-a cerut scuze, nu-i venea să creadă.

Acum, noi am jucat... Nu vă ascund faptul că jucătorilor li s-a promis o primă consistentă, sunt prescrisele faptele, să-şi apere corect şansele.

După meci au fost premiaţi. (n.r. - Ştiu că şi femeia de serviciu a fost premiată...) Da, da... începând de la portar, la magazioner...

S-a făcut o listă, toată lumea... Iar jucătorii au primit nişte sume... bune pentru acea perioadă”, a declarat Alin Simota, în cadrul podcastului ”Genu Tuţu”.

Afla mai multe despre: jiul-rapidalin simotagigi becali 

viewscnt
Articole similare