Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Varane, dezvăluiri şocante despre comoţiile suferite în timpul unor meciuri: "Mi-am deteriorat corpul, nu-mi amintesc nimic de atunci"

Varane, dezvăluiri şocante despre comoţiile suferite în timpul unor meciuri: "Mi-am deteriorat corpul, nu-mi amintesc nimic de atunci"
Comentarii

Într-un interviu pentru L'Équipe, campionul mondial din 2018 cu naţionala Franţei, Raphael Varane, a mărturisit că a suferit mai multe contuzii. El cere un tratament mai bun şi mai multă prevenţie.

"Mi-am deteriorat corpul", a declarat Raphael Varane într-un interviu pentru L'Équipe. Internaţionalul francez retras din naţională (93 de selecţii) a dezvăluit că a suferit în mai multe rânduri o comoţie cerebrală în mijlocul unui meci. În special în optimea finală ale Cupei Mondiale din 2014, împotriva Nigeriei, pe care Franţa a câştigat-o cu 2-0.

Fundaşul central a recunoscut că nu-şi aminteşte nimic din acel meci: "Nu-mi amintesc meciul după acel şoc". Şocul în cauză: o minge l-a lovit în tâmplă la începutul reprizei a doua. La finalul meciului, jucătorul nu se simţea încă în apele sale, aşa că a urmat un protocol pentru a se pune pe picioare cât mai repede înainte de sfertul de finală cu Germania.

"Nu am fost în starea mea normală, aşa că am avut grijă de mine. Pierdusem în greutate pentru că eram deshidratat, nu eram într-o formă bună", adaugă el.

"Când te uiţi în urmă la trei dintre cele mai proaste meciuri din cariera mea, există cel puţin două înainte de care avusesem o comoţie cu câteva zile înainte", dezvăluie Raphaël Varane în acest interviu, referindu-se la acel sfert de finală al Cupei Mondiale din 2014 cu Franţa (o înfrângere cu 1-0 în faţa Germaniei) şi la o manşă secundă din turul optimilor de finală ale Ligii Campionilor din 2020 cu Real Madrid (o înfrângere cu 2-1 în faţa lui Manchester City).

Prin urmare, tânărul în vârstă de 30 de ani solicită o mai bună prevenire şi un tratament mai serios: "Poate merge foarte prost". De asemenea, el sfătuieşte să se limiteze lovirea balonului cu capul în timpul antrenamentelor pentru a reduce riscurile. Acestea pot fi fatale.

În Anglia, 10 foşti jucători profesionişti şi familiile altor şapte care au decedat în prezent au dat în judecată mai multe organisme de conducere ale fotbalului britanic, acuzându-le că au fost "întotdeauna perfect conştiente" de riscurile de comoţie şi de leziuni cerebrale la care erau expuşi jucătorii, fără a lua măsurile necesare.

Afla mai multe despre: varane 

viewscnt
Articole similare