Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Vassaras susţine că penalty-ul acordat de Kovacs pentru U Craiova a fost corect: ”Protocolul VAR a fost aplicat în mod corespunzător”

Vassaras susţine că penalty-ul acordat de Kovacs pentru U Craiova a fost corect: ”Protocolul VAR a fost aplicat în mod corespunzător”

Superliga

Comentarii

Kyros Vassaras, preşedintele Comisiei Centrale de Arbitri, susţine că Istvan Kovacs a luat decizia corectă atunci când a dictat al doilea penalty pentru Universitatea Craiova, în derby-ul cu FC U Craiova.

Derby-ul dintre FC U Craiova şi Universitatea Craiova, scor 1-2, a fost marcat de fază foarte controversată de arbitraj.

Chiar înainte de pauză, Istvan Kovacs a acordat al doilea penalty pentru Universitatea Craiova, la un presupus henţ la Bahassa. Deşi decizia era la limită, Istvan Kovacs n-a mers să consulte VAR-ului şi a arătat direct punctul cu var.

Vassaras spune că Istvan Kovacs a dictat corect penalty pentru Universitatea Craiova

Chiar înainte de pauză, Univeristatea Craiova a avut o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri, lateral stânga. Mingea trimisă spre poartă l-a atins pe Yassine Bahassa şi a ieşit apoi în corner.

Însă Istvan Kovacs i-a surprins pe toţi. Centralul partidei a dictat penalty pentru Universitatea Craiova, după ce a considerat că mingea i-a atins mâna lui Bahassa.

Faza a fost la limită, însă, cu toate acestea, Istvan Kovacs nici măcar n-a mers să consulte VAR-ul. Reluările lasă mult loc de interpretări, deoarece mingea pare că se deplasează paralel cu mâna lui Yassine Bahassa.

Cei de la FC U Craiova au fost extrem de nemulţumiţi de această decizie şi Adrian Mititelu chiar l-a acuzat pe Istvan Kovacs că intenţionat n-a vrut să consulte arbitrajul video, deşi din camera VAR i s-a transmis că n-a fost henţ.

În replică, Kyros Vassaras, preşedintele CCA, susţine că Istvan Kovacs a luat decizia corectă şi că nu este nimic de contestat la acea fază:

”În urma verificărilor realizate s-a constatat că protocolul VAR a fost aplicat în mod corespunzător la faza respectivă.

Arbitrul a dictat penalty văzând o atingere cu mâna, depărtată de corp şi aflată într-o poziţie nenaturală, iar arbitrul VAR, revăzând imaginile din toate unghiurile de filmare ale tuturor camerelor disponibile, i-a confirmat acestuia decizia.

CCA consideră drept nefondate atacurile lansate în mass-media de către oficialii clubului U Craiova 1948 şi va sesiza comisiile abilitate”, a spus Kyros Vassaras pentru FRF.ro.

Afla mai multe despre: vassaras 

viewscnt
Articole similare