Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Venituri record generate de Cupa Mondială pentru FIFA. Ce sumă impresionantă urmează să încaseze forul mondial

Venituri record generate de Cupa Mondială pentru FIFA. Ce sumă impresionantă urmează să încaseze forul mondial

Cupa Mondială

Comentarii

Aproximativ trei milioane de bilete au fost vândute pentru Cupa Mondială din Qatar, turneul urmând să genereze încasări record de 7,5 miliarde de dolari (7,2 miliarde de euro), până la sfârşitul anului, pentru FIFA.

Cele 7,2 miliarde de euro reprezintă veniturile generate timp de patru ani de FIFA şi depăşesc estimarea iniţială cu un miliard.

Un purtător de cuvânt al FIFA a declarat pentru AFP că 2,95 milioane de bilete au fost vândute până la meciul de deschidere de duminică, dintre Qatar şi Ecuador.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a salutat în faţa celor 211 membri ai FIFA faptul că aceste "cifre fantastice" au fost atinse "în ciuda COVID-ului, în ciuda diferitelor crize din lume".

Startul Cupei Mondiale a declanşat o renaştere a interesului faţă de această competiţie, în ciuda criticilor extrasportive legate de organizarea turneului de către Qatar. S-au format cozi în faţa centrului de bilete al FIFA de la Doha, iar fanii au raportat timpi lungi de aşteptare pentru a cumpăra tichete online.

Qatarul a vândut deja mai multe bilete decât Rusia, care a comercializat 2,4 milioane de tichete cu ocazia Cupei Mondiale din 2018.

Fanii din Qatar, Arabia Saudită, SUA, Mexic, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Argentina, Franţa, India şi Brazilia sunt cei care au achiziţionat cele mai multe bilete.

Aceste cifre bune dau mai multă greutate candidaturii lui Gianni Infantino pentru realegerea sa în funcţia de conducător al FIFA, în martie 2023.

Liderul italo-elveţian al forului mondial a mai spus că anul acesta vor fi anunţate noi reguli care reglementează agenţii de jucători şi şi-a exprimat dorinţa de a vedea mai multe meciuri între echipele naţionale din diferite regiuni, precum şi o Cupă Mondială mai mare.

Afla mai multe despre: fifa 

viewscnt
Articole similare