Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Verdict tulburător în raportul final al accidentul de elicopter în care a murit patronul clubului Leicester în 2018. Ce informaţie apare despre pilot

Verdict tulburător în raportul final al accidentul de elicopter în care a murit patronul clubului Leicester în 2018. Ce informaţie apare despre pilot
Comentarii

Pilotul nu a avut posibilitatea de a redresa situaţia în urma defecţiunii rotorului de coadă al elicopterului care s-a prăbuşit în 2018, accident soldat cu moartea proprietarului clubului de fotbal Leicester City, Vichai Srivaddhanaprabha, a anunţat miercuri anchetatorul britanic pentru accidente aviatice, potrivit Reuters.

Pilotul Eric Swaffer, partenera sa Izabela Roza Lechowicz şi doi membri ai personalului lui Vichai, Nusara Suknamai şi Kaveporn Punpare, au murit, de asemenea, în accidentul produs la scurt timp după decolarea din faţa stadionului King Power din oraşul Leicester, în centrul Angliei, după un meci din Premier League.

Direcţia Britanică de Investigare a Accidentelor Aeriene (AAIB) a precizat că elicopterul a început să se balanseze necontrolat şi să coboare rapid la o altitudine joasă, noaptea, în apropierea unor clădiri, după ce rotorul de coadă s-a defectat. Rotorul de coadă contracarează cuplul rotorului principal al unui elicopter pentru a se asigura că aeronava nu scapă de sub control.

"Ancheta a constatat că pierderea controlului a fost irecuperabilă", se arată în raportul final privind accidentul.

Cu toate acestea, pilotul a reuşit să aterizeze astfel încât patru dintre cele cinci persoane aflate la bord să supravieţuiască impactului, potrivit examinărilor post-mortem.

"Totuşi, rănile suferite de aceştia i-ar fi împiedicat să poată scăpa din elicopter fără asistenţă externă, având în vedere poziţia în care s-a oprit", a precizat AAIB.

Elicopterul era înclinat pe partea stângă, iar rezervoarele de combustibil au fost avariate, ceea ce a dus la o scurgere majoră care s-a aprins rapid, potrivit raportului.

Poliţiştii au sosit la un minut de la prăbuşire, dar nu au reuşit să spargă parbrizul elicopterului cu bastoanele şi alte echipamente de mână, în timp ce aeronava ardea, a precizat AAIB. În incendiu şi-au pierdut viaţa cei aflaţi la bord, se arată în raport.

Anchetatorii au constatat că problemele de la rulmentul din rotorul de coadă al elicopterului Leonardo (LDOF.MI) AW169 au început o secvenţă de defecţiuni care a dus la prăbuşire.

Compania italiană Leonardo a emis de atunci 16 buletine de service pentru acest model, inclusiv cerinţe suplimentare de inspecţie, se arată în raport.

Specialiştii în litigii Stewarts, care reprezintă familiile lui Vichai, Swaffer şi Lechowicz, au declarat că raportul a arătat că pilotul nu ar fi putut face nimic pentru a preveni prăbuşirea.

Stewarts a declarat că a fost deja iniţiat un litigiu în Italia împotriva Leonardo în numele familiilor lui Swaffer şi Lechowicz, iar familia lui Vichai ia în considerare posibilitatea de a recurge la justiţie împotriva producătorului.

"Sunt profund întristat de cursul evenimentelor", a declarat fiul lui Vichai, Aiyawatt, într-o declaraţie. "La aproape cinci ani de la decesul tatălui meu, acest raport prezintă dovezi îngrijorătoare împotriva Leonardo".

Raportul AAIB precizează că Agenţia pentru Siguranţa Aviaţiei din Uniunea Europeană (EASA) a publicat, de asemenea, nouă directive de navigabilitate pentru modelele AW169 şi AW189 ale Leonardo.

Raportul final a oferit, de asemenea, alte opt recomandări către AESA, inclusiv modificări ale cerinţelor sale de certificare şi ale modului în care evaluează şi reduce potenţialele defecţiuni catastrofale.

Afla mai multe despre: accident elicopter patron leicesterleicester 

viewscnt
Articole similare