Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Verdictul final: Juventus Torino - penalizată cu 10 puncte! Ce loc ocupă în Serie A, în urma acestei decizii

Verdictul final: Juventus Torino - penalizată cu 10 puncte! Ce loc ocupă în Serie A, în urma acestei decizii

Serie A

Comentarii

Celebrul cotidian italian ”Gazzetta dello Sport” a anunţat că Juventus Torino a fost penalizată cu 10 puncte în verdictul final al dosarul ”plusvalenţelor fictive”.

Juventus Torino nu a scăpat de penalizare. Iniţial, pe 20 ianuarie, ”Bătrâna Doamnă” pierduse 15 puncte, însă şi le-a recuperat, apoi, deoarece procesul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel, iar sancţiunea a fost suspendată.

Juventus a ”pierdut” 10 puncte

Luni, Curtea de Apel a oferit verdictul final, iar Juventus coboară serios în clasamentul din Serie A:

Curtea Federală de Apel "îi achită pe Pavel Nedved, Paolo Garimberti, Assia Grazioli Venier, Caitlin Mary Hughes, Daniela Marilungo, Francesco Roncaglio şi Enrico Vellano de acuzaţiile atribuite şi îi impune lui Juventus o penalizare de 10 (zece) puncte în clasament, care urmează să fie executată în actualul sezon fotbalistic", se precizează în anunţul oficial.

Aşadar, în urma acestei decizii, Juventus a picat până pe locul 7 în Serie A, cu 59 de puncte, şi are şanse mari să rateze locurile de Liga Campionilor.

  • Locul 4 este ocupat de AC Milan, formaţie cu 64 de puncte.

Iată cum arată clasamentul din Serie A, după această decizie.

  1. Napoli - 86 de puncte
  2. Lazio - 68
  3. Inter - 66
  4. Milan - 64
  5. Atalanta - 61
  6. Roma - 60
  7. Juventus - 59
  8. Monza - 52

................

Juventus Football Club ia la cunoştinţă decizia Curţii de Apel a Federaţiei Italiene de Fotbal şi îşi rezervă dreptul de a citi motivaţia pentru a evalua un posibil apel către conducerea Comitetului Olimpic Italian.

Ceea ce s-a stabilit în a cincea instanţă a procesului, care a început în urmă cu mai bine de un an, aduce amărăciune în club şi în rândul milioanelor de suporteri care, în absenţa regulilor clare, se găsesc penalizaţi cu aplicarea sancţiunilor care pare să ia în considerare principiul proporţionalităţii.

Nu ignorăm necesitatea urgentării, unde Juventus nu s-a dat la o parte în timpul acestor proceduri, însă este clar că aceste lucruri încă trebuie evaluate de un judecător”, a fost reacţia clubului torinez pe reţelele sociale.

Afla mai multe despre: juventus,  

viewscnt
Articole similare