You are here:

Verdictul lui Ion Crăciunescu: "Cât de util e VAR?". Fostul arbitru, răspuns fără să stea prea mult pe gânduri | EXCLUSIV

Verdictul lui Ion Crăciunescu: "Cât de util e VAR?". Fostul arbitru, răspuns fără să stea prea mult pe gânduri | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

Într-un nou episod Euro Cast, Ion Crăciunescu (73 de ani) a fost întrebat cât de util este video-arbitrajul în fotbalul modern. Fostul mare arbitru a răspuns fără să stea prea mult pe gânduri şi a oferit şi explicaţii.

Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu a fost invitatul lui Dan Udrea într-un nou episod Euro Cast, pe canalul de YouTube Orange Sport. Printre altele, cei doi au discutat şi despre utilitatea VAR în zilele fotbalului modern.

Ion Crănescu, despre VAR: "Te ajută, dar are şi un mare dezavantaj"

Crăciunescu s-a declarat de părere că video-arbitrajul este de ajutor pentru cei care conduc de la centru meciuri şi au posibilitatea să fie ajutaţi de tehnologie, în zilele noastre. Totuşi, fostul arbitru a găsit şi un dezavantaj în utilizarea VAR.

"VAR te ajută, după părerea mea. Pentru că unele situaţii dubioase le poţi lămuri. Dar, are şi un mare dezavantaj, pentru că spectacolul în fotbal... Domne, daţi cursivitate jocului cât puteţi, când se poate, pentru că oamenii vin să vadă spectacolul fotbalul fotbalistic nu întreruperi dese. Şi ai văzut cât se stă la VARă, ăsta e dezavantajul, se întrerupe prea mult.

Dar, până la capăt, e un ajutor în plus. Contează foarte mult şi când îl chemi la VAR pe arbitru", a declarat Ion Crăciunescu, la Euro Cast, pe canalul de YouTube Orange Sport.

Ion Crăciunescu este unul dintre cele mai mari nume ale arbitrajului românesc. A debutat în 1981 în Divizia C, iar în 1995 a atins culmea carierei: a arbitrat finala Ligii Campionilor dintre Ajax Amsterdam şi AC Milan.

Afla mai multe despre: ion craciunescuvararbitrajvideo arbitrajverdictdezavantaj 

viewscnt
Articole similare