You are here:

"Verstappen se descurcă binişor la drifturi"! El e pilotul român care reuşeşte să impresioneze de 15 ani: "Sunt singurul din ţară"

"Verstappen se descurcă binişor la drifturi"! El e pilotul român care reuşeşte să impresioneze de 15 ani: "Sunt singurul din ţară"

Auto

Comentarii

Singurul pilot campion naţional care nu a lipsit timp de 15 ani de la nici o etapă de drift, Răzvan Frăţianu, l-a văzut pe startul din Formula 1 învârtindu-se la viteze ameţitoare cu maşina de drift. Românul, profesor la 4 discipline, spune că Max Verstappen a făcut şcoala cu unul dintre cei mai renumiţi piloţi din domeniu, „Mad” Mike Whiddett.

La 46 de ani, Răzvan Frăţianu este unul dintre cei mai buni piloţi de drift din România! El face drifturi de 15 ani!

„Am început chiar la începutul începuturilor driftului în România, când se făceau doar cerculeţe prin diferite parcări. Sunt singurul pilot din ţară care a participat la absolut toate etapele oficiale în România” – Răzvan Frăţianu, campion naţional la Drift.

Pasionat de Formula 1, Răzvan a dezvăluit că şi cel mai bun pilot din lume, Max Verstappen a făcut şcoala de drift.

 “L-am şi văzut făcând drift, a avut curiozitatea aceasta. Driftul are o expansiune fenomenală la nivel mondial şi Verstappen a făcut cursuri de pilotaj de drift cu „Mad” Mike Whiddett, pilotul Red Bull, şi s-a descurcat binişor”, a declarat Răzvan Frăţianu, campion naţional la drift, pentru Sportsnet

Românul iubeşte Formula 1 de pe vremea regretatului Ayrton Senna.

“Este un sport cu care m-am născut, pe vremea lui Senna, Damon Hill şi Michael Schumacher, am crescut cu Formula 1 sunt absolut pasionat de tot ce înseamnă motorsport” – Răzvan Frăţianu, campion naţional la Drift.

Strică 14 anvelope la etapă

De când face drift, Răzvan a schimbat doar două maşini.

„Aceasta este a doua maşină, cu daunele aferente. Şi cu prima şi cu aceasta m-am răsturnat dar nu am păţit nimic” – Răzvan Frăţianu, campion naţional la Drift.

La capitolul anvelope, nu stă la fel de bine. „Noi stricăm 12-14 anvelope pe etapă şi având în vedere că au fost spre 100 de etape sunt multe anvelope” – Răzvan Frăţianu, campion naţional la Drift.

E expert la română şi engleză

Atunci când nu face drifturi, Răzvan e profesor la 4 discipline.

 „Limba engleză, limba română, mecanică, conducere rutieră. Mai sunt şi instructor de pilotaj la Rodrift Academy, sunt şi instructor auto acasă, sunt şi instructor de schi, sunt şi arbitru în cadrul Campionatului  Republicii Moldova şi de anul acesta sunt şi comentator la Rodrift” – Răzvan Frăţianu, campion naţional la Drift.

 

Afla mai multe despre: răzvan frăţianurăzvan frăţianu drift 

viewscnt
Articole similare