Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Veste importantă pentru Edward Iordănescu şi ceilalţi selecţioneri de la EURO 2024. Ce modificare importantă este pregătită să facă UEFA

Veste importantă pentru Edward Iordănescu şi ceilalţi selecţioneri de la EURO 2024. Ce modificare importantă este pregătită să facă UEFA
Comentarii

UEFA va asculta îngrijorările selecţionerilor echipelor naţionale cu privire la mărimea loturilor pentru EURO 2024 din Germania, a anunţat forul continental.

UEFA a permis fiecărei echipei să înscrie 26 de fotbalişti la precedenta ediţie a Campionatului European, desfăşurată în 2021, din cauza pandemiei de coronavirus, acelaşi număr de jucători figurând şi în loturile participantelor la Cupa Mondială din 2022, care a avut loc în Qatar.

Însă, pentru EURO 2024, forul continental a hotărât să revină la listele cu 23 de jucători, la fel ca în trecut, o decizie criticată recent de selecţionerul Olandei, Ronald Koeman, şi de cel al Angliei, Gareth Southgate.

"Am luat notă de comentariile exprimate de unii antrenori ai echipelor naţionale cu privire la mărimea echipelor pentru EURO 2024.

Un workshop cu echipele participante va avea loc pe 8 aprilie, iar cu acea ocazie UEFA va asculta părerile antrenorilor. Orice idee în acest sens va fi apoi luată în considerare şi evaluată", a declarat un purtător de cuvânt al UEFA.

"Este foarte ciudat să nu alegi dintre 26 de jucători. Este absurd să se revină la 23", a spus Ronald Koeman după eşecul suferit de Olanda în faţa Germaniei (1-2), în meciul amical disputat săptămâna trecută.

"Te confrunţi mai mult cu accidentările în aceste zile. Este vorba despre suprasolicitarea capacităţilor jucătorilor", a adăugat selecţionerul batavilor.

Gareth Southgate a spus la rândul său că va numi iniţial un lot mai larg, exprimându-şi speranţa într-o inversare a deciziei UEFA.

Termenul limită pentru depunerea listelor cu componenţa echipelor la UEFA este 7 iunie, în timp ce turneul final din Germania va debuta pe 14 iunie.

Confederaţia asiatică de fotbal (AFC) a mărit limita loturilor de la 23 la 26 de jucători pentru Cupa Asiei desfăşurată la începutul acestui an, în timp ce participantele la Cupa Africii pe Naţiuni au avut o limită de 27 de jucători în loturile lor.

Afla mai multe despre: romaniaedward iordanescu 

viewscnt
Articole similare