Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Veste senzaţională primită de Dinamo! S-a primit avizul pentru construirea noului stadion

Veste senzaţională primită de Dinamo! S-a primit avizul pentru construirea noului stadion

Superliga

Comentarii

Compania Naţională de Investiţii, prin juriştii săi, a dat aviz favorabil documentaţiei arenei din Ştefan cel Mare, care va fi amplasată în locul velodromului.

Problema privind reconstrucţia stadionului dinamovist pare să se apropie de final. 

Conducerea din Ştefan cel Mare au găsit o chichiţă prin care să-l scoată din ecuaţie pe Nicolae Badea. Dinamoviştii au găsit o zonă a Parcului Sportiv (vechiul velodrom şi o parte a poligonului de tir), care nu este în proprietatea lui Nicolae Badea şi au trimis documentaţia către Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Recent, Departamentul juridic a dat aviz favorabil. Juriştii au atestat faptul că zona este liberă de sarcini, astfel că până la finalul lui noiembrie ar urma să fie finalizată licitaţia de atribuire a executării planurilor de prefezabilitate şi de fezabilitate.

“Noul obiectiv va fi introdus curând în planul de investiţii pentru 2018. Cei de la Dinamo erau pe vechea listă, dar cu vechiul stadion, acum trebuie să se facă modificări, pentru noua locaţie”, susţin surse CNI, conform gsp.ro.

”Din cele 3 posibile soluţii de construcţie, cel mai probabil, după cum arată locaţia, va fi aleasă varianta de 20.000 de locuri, pentru a rămâne spaţiu şi pentru amenajările exterioare, de genul inelului de acces din jurul arenei sau parcări.

O altă arenă cuprinsă în planul pentru Euro 2020, stadionul Giuleşti, este în stadiul de desfăşurare a licitaţiei pentru atribuirea studiului de fezabilitate. Aceleaşi surse CNI afirmă că “din cauza spaţiului restrâns, cuprins între Calea Giuleşti şi liniile ferate, stadionul nu va mai avea 18.000 de locuri, cum se prevedea iniţial, ci doar 14.500”, mai spun cei de la CNI.

Afla mai multe despre: dinamorapidstadion dinamostefan cel mare,  

viewscnt
Articole similare