You are here:

Veste uriaşă pentru Sabrina Voinea! Un avocat a făcut anunţul zilei: ”Sunt şanse ca rezultatul să fie modificat”

Veste uriaşă pentru Sabrina Voinea! Un avocat a făcut anunţul zilei: ”Sunt şanse ca rezultatul să fie modificat”

Gimnastică

Comentarii

Sabrina Voinea ar putea avea câştig de pauză, la câteva zile distanţă după drama trăită la Jocurile Olimpice.

Ana Bărbosu şi Sabrina Voinea au fost deposedate pe rând de medalia olimpică de bronz. Prima a primit o depunctare pentru o greşeală inexistentă, iar a doua a pierdut medalia de bronz după ce arbitrele au acceptat o contestaţie din partea americancei Jordan Chiles pe care nimeni nu poate să o explice.

Potrivit Federaţiei Române de Gimnastică (FRG), Sabrina Voinea a fost penalizată cu o zecime pentru o ipotetică ieşire din covor, care poate fi dovedită că a fost eroare de arbitraj.

În acelaşi timp FRG a solicitat ca în spiritul transparenţei să se facă publice analiza detaliată şi justificare pentru cele 9 gimnaste participante în finala de la sol, pentru a putea oferi un răspuns oficial gimnastelor, comunităţii gimnasticii din România, autorităţilor guvernamentale şi de stat, media naţională şi internaţională.

Totodată, Federaţia Română de Gimnastică a depus la Tribunalul de arbitraj sportiv (TAS) două memorii, urmând procedurile acestuia: unul referitor la modul de soluţionare al contestaţiei gimnastei Jordan Chiles, după anunţarea clasamentul

Cel de-al doilea, pentru felul în care au fost soluţionate contestaţiile pentru Sabrina Maneca Voinea şi Jordan Chiles.

Un avocat reaprinde speranţa pentru Sabrina Voinea: ”Sunt şanse ca rezultatul să fie modificat”

Sabin Gherdan, Preşedintele Asociaţiei Române de Arbitraj Sportiv, a dezvăluit că există şanse reale ca în scurt timp să fie modificat clasamentul final, şi implicit, Sabrina Voinea să primească medalia de bronz.

”Sunt şanse ca rezultatul să fie modificat în urma contestaţiei care iniţial a fost respinsă şi acum este atacată în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv, divizia ad-hoc care se află la Paris.

Toate aceste hotărâri sunt publice pe site-ul TAS, iar din cele opt care au fost deja soluţionate, în momentul de faţă una singură a fost admisă. În teorie, sunt şanse ca clasamentul să fie modificat, iar sportiva noastră să primească medalia respectivă.

Procedura este una foarte rapidă. Conform regulilor arbitrale ale TAS, divizia ad-hoc, o soluţie ar trebui pronunţată în 24 de ore de la momentul în care s-a înregistrat cererea.

Practic, până la finalul acestei zile ar trebui să avem o soluţie. Există şi un caz excepţional în care Curtea şi arbitrii desemnaţi să judece acest caz consideră că e nevoie de mai multe informaţii şi în acest caz, pot să amâne încă un timp scurt soluţionarea cauzei”, a spus Sabin Gherdan,  Preşedinte Asociaţiei Române de Arbitraj Sportiv, pentru euronews.ro.

Prima reacţie a unui judecător de la TAS, după ce cazul Sabrinei Voinea a escaladat

Cristian Jura, judecătorul român de la TAS, a oferit câteva detalii despre cazul care a erupt în gimnastică, la Paris. 

"În mod normal, la Paris există o divizie ad-hoc, aşa se numeşte, constituită în special pentru Jocurile Olimpice, care funţionează doar pe perioada Jocurilor Olimpice. Treaba asta se întâmplă de câteva ediţii. 

La fiecare ediţie a Jocurilor Olimpice există această divizie ad-hoc. Divizia judecă aceste cazuri cu foarte multă celeritate. Documentele se depun într-un termen care nu trebuie să depăşească 24 de ore de la momentul în care considerăm că s-a întâmplat o nedreptate. 

De asemenea, TAS tot în 24 de ore ar trebui să dea un răspuns. Se judecă într-o procedură accelarată. Dacă este un caz foarte complicat şi se iese din această procedură, se merge pe calea normală la TAS şi sunt termenele normale de la TAS

Ceea ce vreau să vă spun e că până în momentul de faţă şi, din câte ştiu eu, pe gimnastică nu a mai fost un astfel de caz. Rămâne ca cei de la TAS, colegii mei, să se pronunţe şi să vedem care o să fie rezultatul", a anunţat Cristian Jura, pentru Orange Sport. 

 

Afla mai multe despre: gimnnasticăjocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare