You are here:

Veste uriaşă pentru suporteri. Când s-ar putea juca din nou cu spectatori în tribune. Eduard Novak: ”Fanii trebuie să fie pe stadioane”

Veste uriaşă pentru suporteri. Când s-ar putea juca din nou cu spectatori în tribune. Eduard Novak: ”Fanii trebuie să fie pe stadioane”

Special

Comentarii

Peste aproximativ două luni, suporterii din România ar putea avea din nou acces pe stadioane. Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului, spune că lucrează la procedurile care să se aplice la revenirea suporterilor pe stadioane.

Pandemia de coronavirus a lăsat goale stadioanele şi sălile de sport. Ca măsură de prevenţie, accesul suporterilor pe arenele sportive a fost interzis. Lucrurile s-ar putea schimba în România începând cu luna aprilie. Eduard Novak spune că şi-ar dori ca în aproximativ două luni fanii să poată reveni pe stadioane.

Ministrul Tineretului şi Sportului susţine că lucrează în această perioadă la această idee şi principalul obiectiv este ca meciurile de la EURO 2020, turneu care se va disputa şi la Bucureşti, să joace cu fani în tribune:

”Suporterii trebuie să fie pe stadioane. Şi eu cred că, dacă reuşim să facem o schemă foarte bine organizată, pe discipline, nu ar fi o problemă de a pune în pericol şi de a alimenta pandemia. Deja am discutat cu domnul Burleanu despre Euro 2020, chiar astăzi avem întâlnire la Ministerul Sănătăţii, domnul Voiculescu, despre ordinul nostru comun.

Vrem să fie acceptate testele rapide la sportivi, costă foarte mult PCR testul, la orice deplasare sau competiţie. Cred că ar ajuta foarte mult. Mă bucur că domnul Voiculescu a fost deschis şi am reuşit să înscriem sportivi în valul doi, cei din loturile naţionale şi cei calificaţi la Olimpiadă, şi stafful lor. Acum discuţia va fi efectiv despre reîntoarcerea spectatorilor pe stadioane pentru EURO 2020. Trebuie să înaintăm la UEFA cu ce procent vom merge mai departe. Cu puţin calm şi echilibru, în două luni... acum şi cu vaccinarea, atunci o să începem să avem un fel de normalitate”,
a declarat Eduard Novak la Look Sport Live.

Justin Ştefan, secretarul general al LPF şi unul dintre cei care militează pentru revenirea fanilor pe stadioane, speră ca meciurile din play-off-ul şi play-out-ul Ligii 1 să se poată disputa cu spectatori:

”Aş zice că ar fi un moment fericit apropo de acest termen indicat de domnul Novak. E clar că nu poţi să deschizi stadioanele de azi pe mâine. Cred că deschiderea stadioanelor înainte de Euro 2020 ar putea fi o soluţie de probă a regulilor. Şi, până la urmă, dacă vom avea spectatori în stadioane începând din luna aprilie, atunci se termină sezonul regulat, încep play-off-ul şi play-out-ul. Aţi văzut imaginile de la Craiova, imaginile de la Arad, unde se adună foarte mulţi oameni în faţa stadionului. Mi se pare mie că acele situaţii sunt mai periculoase decât cele în care au un acces controlat şi cu reguli în stadion”, a declarat Justin Ştefan la Look Sport Live.

Afla mai multe despre: novak 

viewscnt
Articole similare