Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Veţi reveni în fotbalul românesc?” Mircea Lucescu a dat răspunsul pe loc. ”Am 77 de ani”

”Veţi reveni în fotbalul românesc?” Mircea Lucescu a dat răspunsul pe loc. ”Am 77 de ani”

Fotbal intern

Comentarii

Mircea Lucescu a luat parte la inaugurarea stadionului Rapid, acolo unde a avut rolul de antrenor al echipei old-boys a Rapidului.

Tehnicianul român a acordat un interviu la marginea terenului, chiar în timpul partidei cu Poli Timişoara, câştigată de giuleşteni cu 2-1. El a vorbit despre noul stadion, dar şi despre Dinamo Kiev. 

Antrenorul român i-a mulţumit lui Gigi Becali, care a pus la dispoziţie baza de pregătire a FCSB-ului pentru echipa U19 a lui Dinamo Kiev. Echipa de juniori a ucrainenilor va juca în Youth League contra celor de la Sporting, iar partida se va dispusta în Giuleşti. 

”Fără niciun interes!”

”Mi-aş fi dorit şi eu să fi jucat într-o astfel de atmosferă. Suporterii când vin vor să se simtă bine şi se simt bine atât timp cât stadionul e plin, când ei pot să creeze o atmosferă care să stimuleze jucătorii în performanţa lor. Sunt convins că fotbalul românesc începe să retrăiască momente importante şi datorită acestui lucru.

Nimeni nu aşteaptă ani pentru ca el să obţină rezultate. De vreo trei ani tot încercăm cu jucători tineri. Văd că foarte mulţi dintre ei au dispărut foarte repede, ar fi trebuit să li se dea posibilitatea să aibă continuitate.

Să se creeze un stil de joc care să le permită să îşi pună în valoare calităţile, pentru că sunt jucători talentaţi. Noi am avut tot timpul jucători talentaţi, dar problema depinde de modul în care sunt crescuţi, educaţi, instruiţi.

Ei (n.r. cei de la Dinamo Kiev U19) participă în Champions League, trebuiau să joace meciul în martie, s-a amânat din cauza războiului pentru 7 aprilie. E o echipă bună, a bătut Bayern, Barcelona, a terminat pe locul doi, după Benfica. E prima echipă ucraineană care iese din Ucraina şi joacă competiţie oficială. Vreau să-i mulţumesc clubului Rapid, pentru că a pus la dispoziţie stadionul.

Trebuie să-i mulţumesc în acelaşi timp şi lui Gigi Becali pentru că a acceptat să-i găzduiască în condiţii foarte bune, fără niciun cost. Îmi doream de mult timp să văd în România un astfel de stadion. Generaţia mea n-a apucat. Publicul are o mare influenţă, va stimula în sens pozitiv jucătorii. Atmosfera este senzaţională”, a declarat Lucescu.

Mircea Lucescu a fost întrebat şi despre o posibilă revenire în fotbalul românesc. 

”Într-o altă viaţă. Am 77 de ani.”

Rapid Bucureşti a inaugurat sâmbătă noul stadion, după ce a disputat meciuri "în exil". Mircea Lucescu a stat pe banca giuleştenilor la meciul de Old Boys, iar evenimentul a fost închis cu un duel între Rapid şi Poli Timişoara.

Afla mai multe despre: lucescu-becali-fcsb 

viewscnt
Articole similare