Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Victor Becali, despre una dintre marile probleme ale fotbalului românesc: ”Nu mai avem jucători. Nu se mai naşte vreun Hagi, Mutu sau Chivu” | EXCLUSIV

Victor Becali, despre una dintre marile probleme ale fotbalului românesc: ”Nu mai avem jucători. Nu se mai naşte vreun Hagi, Mutu sau Chivu” | EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

Invitat în studioul Telekom Sport, la emisiunea Sport Report, Victor Becali a discutat despre una dintre marile probleme actuale ale fotbalului românesc, producerea de jucători valoroşi.

România nu mai produce jucători talentaţi, aşa cum o făcea pe vremuri. Astfel, echipa naţională eşuează să se mai califice la turnee finale, iar standardul Ligii 1 a scăzut drastic. Problemele financiare au început să fie ceva comun în diviziile româneşti, iar fotbalul de la noi se află în cădere liberă.

Coeficientul UEFA al Ligii 1 este la un nivel mai scăzut mai oricând, iar performanţele echipelor româneşti explică asta. De la a avea o echipă calificată direct în grupe, România mai are doar o echipă în primul tur preliminar al Ligii Campionilor, iar niciodată nu a reuşit aceasta să se califice. FCSB a fost ultima formaţie ce a prins grupele Champions League, pe vremea lui Laurenţiu Reghecampf.

Victor Becali nu este însă surprins de acestea. Actuala lipsă de valoare din fotbalul românesc îşi spune, pe bună dreptate, cuvântul. Vremurile când echipa naţională prindea sferturi la turnee finale sunt de mult apuse, iar Becali spune că Hagi este singurul care încearcă să rectifice asta, deşi laudă şi eforturile vărului său din ultimii ani.

Victor Becali, despre una dintre marile probleme ale fotbalului românesc

”Noi găsim scuze, că nu mai sunt echipe mici. Mereu eram revoltaţi împotriva UEFA. Dacă tot iau campionatul, lasă-mă să joc şi eu. Ajung să joace şi opt dintr-un campionat, dar încep să le dau dreptate. Suntem prea departe, din cauza fotbalului pe care-l practicăm. Chivu şi Mutu nu s-au vândut cu suma lui Man, la vremea aia.

Chivu a fost transferat în ultimul an de contract cu vreo 17 milioane de euro. Atunci aveam şi mai mulţi jucători decât acum, pe vremea lui Mutu, Chivu. Mai mulţi jucători buni aveam. Hagi a avut altă... Dacă Hagi îi păstra pe Tănase, Coman, Ianis, Marin şi alţi copii, unde ar fi fost? Dar politica lui asta e. Creşte şi vinde.

A câştigat un campionat cu tineri, performanţele la Hagi... Nu e în plan secund performanţa, dar politica e să crească jucători. Poate că acum îşi schimbă puţin obiectivul. Se nasc mai greu unul ca Mutu, nu se mai naşte curând un Hagi. Nici Mutu, Chivu, Popescu.

Mai avem jucători de nivelul lui Dan Petrescu, Răducioiu? Hagi e singurul care produce. Acum şi FCSB a început să promoveze jucători din academia lor şi sper să iasă ceva, să explodeze ceva dintre jucătorii lor. Înainte, sunau impresarii să vină la meci, acum îi sunăm noi. Trimiteau faxul”, a declarat Victor Becali, pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: victor becaligheorghe hagiliga 1echipa naţională 

viewscnt
Articole similare