Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Victor Piţurcă a spus tot! De ce a plecat de la naţională: ”M-a sunat fratele meu a doua zi şi mi-a spus”

Victor Piţurcă a spus tot! De ce a plecat de la naţională: ”M-a sunat fratele meu a doua zi şi mi-a spus”

Echipa națională

Comentarii

Selecţionata României a pierdut din nou cu Muntenegru, de această dată pe Stadionul Giuleşti, scor 0-3, într-un meci din Liga Naţiunilor. În "dubla" cu Muntenegru, România a primit 5 goluri. Tricolorii trec prin momente grele!

Victor Piţurcă a spus tot! De ce a plecat de la naţională: ”M-a sunat fratele meu a doua zi şi mi-a spus” 

Victor Piţurcă (66 ani) a fost selecţionerul echipei naţionale în 3 rânduri, între 1998 - 1999, 2004 - 2009, dar şi în perioada 2011 - 2014.

Piţurcă a dezvăluit că a plecat de la naţionala României şi din cauza mass-mediei. Fostul selecţioner a povestit un episod care l-a afectat foarte mult.

„Eu ştiu ce am păţit la meciul cu Finlanda. Jucam în Filanda, era cam ultimul meu meci le echipa naţională atunci, trebuia să plec. Am câştigat 2-0, îmi spune frate-miu a doua zi că a văzut la tv ce comentau unii după meci, ei voia ca echipa să atace în valuri chiar dacă pierde. Aseară au cerut, de exemplu, demisia federalilor, demisia tuturor”, a declarat Piţurcă la PRO Arena. 

Piţurcă a fost deranjat de ce s-a spus în mass-media după meciul cu Finlanda, când tricolorii au câştigat cu 2-0: ”Domne, îmi e ruşine că sunt român, cum, domne, să joci aşa?' Câştigase echipa cu 2-0. Asta m-a făcut să plec. Tu, moderator, e colegul tău, dar poţi să-i atragi atenţia că echipa României a câştigat cu 2-0. S-au acumulat, am avut un turneu final.

Când ne-am calificat, eram în grupă cu Olanda, jucau Seedorf, Robben, Van Persie, Van Nistelrooy, i-am bătut cu 1-0 şi scriau ziarele că am dat gol din offside (n.r. reuşita lui Goian din preliminarii, de la Constanţa). Am terminat înaintea Olandei, am avut un turneu finl recent. Ce s-a întâmplat în grupă? 'Domne, s-au dat olandezii la o parte şi noi nu am putut să-i batem', astea erau titlurile ziarelor”. 

Victor Piţurcă, dezamăgit de jocul României din meciul cu Muntenegru

Fostul selecţioner a urmărit partida dintre România - Muntenegru din Liga Naţiunilor, scor 0-3 şi a rămas dezamăgit de ce a văzut. 

"Nu poţi să joci în această manieră cu Muntenegru. Eu nu pot să cred că au putut juca (n.r. fotbaliştii echipei naţionale) în acest mod!

Obţinusem o victorie excelentă cu Finlanda (n.r. scor 1-0), care mie mi se pare că e cea mai valoroasă. Şi veneam după această victorie şi nu pot să cred că am jucat atât de slab cu Muntenegru. Nu pot să cred! Poate au fost prea relaxaţi. La echipa naţională trebuie să dai totul, trebuie să-ţi fie un pic frică pentru că împotriva echipelor mici nu ai decât de pierdut.

Contează să fii extrem de concentrat la fiecare joc, iar tu ca antrenor să simţi jucătorii, să alegi cei mai în formă jucători pentru că orice mic minus contează la acest nivel. Antrenorii noştri tineri nu au experienţa. Şi Contra, şi Rădoi au simţit acest lucru, probabil că şi Edi Iordănescu o să vadă chestia asta, dar o să fie prea târziu", a declarat Victor Piţurcă la Pro Arena.

Afla mai multe despre: victor piturcanationala romaniei 

viewscnt
Articole similare