Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Victor Piţurcă, antrenorul care a calificat România la două turnee finale de Campionat European, exclude o revenire pe banca naţionalei

Victor Piţurcă, antrenorul care a calificat România la două turnee finale de Campionat European, exclude o revenire pe banca naţionalei

Fotbal

Comentarii

Piţurcă a calificat România la EURO 2000, însă nu a apucat să conducă naţionala la Campionatul European după un conflict cu Gheorghe Hagi. În 2008, acesta a reuşit o nouă calificare la Campionatul European după ce a câştigat o grupă preliminară din care a mai făcut parte Olanda.

0-4 cu Norvegia, 1-2 cu Islanda, 2-3 cu Armenia sunt rezultatele negre pe care le va păstra naţionala României sub conducerea actualului selecţioner. Mirel Rădoi este tot mai aproape de a părăsi echipa naţională după un mandat în mare parte eşuat cu rezultate sub aşteptări şi o calificare ratată pentru EURO 2020.

Întrebat dacă se gândeşte la o posibilă revenire pe banca echipei naţionale a României, fostul selecţioner Victor Piţurcă, antrenorul cu care România a obţinut cele mai bune rezultate din 1998 şi până acum, exclude o revenire la naţională. Ultima oară, Piţurcă a antrenat la U Craiova, însă experienţa a fost una scurtă şi fără amintiri plăcute. Acesta s-ar întoarce pe banca de antrenor doar la Steaua Bucureşti în cazul în care echipa va promova în Liga 1.

Piţurcă a calificat România la EURO 2000, însă nu a apucat să conducă naţionala la Campionatul European după un conflict cu Gheorghe Hagi. În 2008, acesta a reuşit o nouă calificare la Campionatul European după ce a câştigat o grupă preliminară din care a mai făcut parte şi Olanda. La EURO 2008, România a adunat două puncte după remizele cu Franţa şi Italia.

"Nu aş veni acum la echipa naţională. În România, nu ştiu cu ce echipă aş putea să am un obiectiv. Este Steaua Bucureşti care probabil că va reveni în primul eşalon, atunci vom vedea dacă va fi nevoie de mine, cu siguranţă mă voi implica. Este singurul club unde mă voi implica", a declarat Piţurcă, pentru AS.ro.

Articol postat de ANDREI BADEA

Afla mai multe despre: echipa nationala 

viewscnt
Articole similare