Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Victor Piţurcă despre reluarea campionatului: ”Cluburile mari şi-au făcut program. Credeţi că Dan Petrescu a lăsat aşa la mâna oricui jucătorii?”| EXCLUSIV

Victor Piţurcă despre reluarea campionatului: ”Cluburile mari şi-au făcut program. Credeţi că Dan Petrescu a lăsat aşa la mâna oricui jucătorii?”| EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

Fostul selecţioner al României, Victor Piţurcă, a vorbit la Telekom Sport despre reluarea campionatului în fotbalul românesc.

Fost antrenor al Universităţii Craiova în acest sezon, Victor Piţurcă spune că echipele au nevoie de minim 3-4 săptămâni de pregătire şi de câteva meciuri pentru a-şi reintra cumva în ritm: ”Acum depinde fiecare ce a făcut în perioada asta. Dacă unii nu au făcut nimic, 3 săptămâni normal că nu sunt suficiente, eu cred că aveau nevoie de cel puţin 4 săptămâni, 5 săptămâni şi de jocuri, de două, trei jocuri ca să poată să înceapă. Nu au ce face, trebuie să se adapteze la situaţia care este, la ritmul care este. Asta este situaţia, toţi au parte de acelaşi tratament, important este să intre pe teren să se antreneze, să joace. Acum nu mai contează că fac trei săptămâni, dar normal ar trebui mai multă pregătire. Nu poţi să eviţi. Eu dacă intru în teren şi joc o miuţă acum, simt că nu mai pot şi tot trag de mine, îţi imaginezi, şi nu ar trebui să trag de mine. Nu ai cum, când intri în teren dai absolut totul, nu ai cum. Sigur că la un moment dat când eşti foarte obosit şi nu mai poţi îţi tragi sufletul câteva secunde dar imagineză-ţi că eşti fundaş, nu mai poţi, şi e o fază periculoasă, atunci laşi totul la o parte şi faci sprintul 100%... la fel şi atacantul când e să marcheze gol” spune fostul selecţioner al României.

El a mai completat apoi că ştie că un fotbalist după atâta pauză îşi poate pierde câteva detalii esenţiale, precum simţul mişcării, al demarcării în teren, sau al orientării: ”Acum mă gândesc că va fi plictiseala prea mare dacă chiar nu ar face nimic, şi sunt oameni poate care nu au făcut toată viaţa şi acum au poftă de sport. Acum, sportivii, zic eu, ar trebui să simtă nevoia. Eu când eram activ şi jucam, în vacanţă stăteam 3,4,5 zile, dar pe urmă îmi venea chef să joc, să alerg, e mai puţin probabil să nu fi făcut, mai ales că şi cluburile, şi antrenorii şi preparatorii fizici stau cu gura pe ei, vorbesc, le văd programul probabil, deci e mai greu ca cineva să nu lucreze, dar probabil mai scapă câte unu doi. Se simte rău de tot, două luni de zile e o perioadă foarte lungă, intri în teren şi te simţi puţin stingher, ai pierdut simţul mişcării, al demarcării, nu este simplu, nu este uşor două luni de zile să stai în afara terenului. Sigur că da, dar vezi ei au posibilitatea să se antreneze, trei săptămâni sunt totuşi trei săptămâni, după trei săptămâni deja revin la un nivel spre 70%, 65, 70, 75%, şi pot să se orienteze, să joace, nu mai este nici un fel de problemă” a mai declarat Piţurcă, pentru Telekom Sport.

Experimentatul tehnician crede că marile cluburi din Liga 1 şi nu numai şi-au făcut un program bine definit pentru această perioadă în care fotbalul în grup a lipsit: ”Diferenţa e tot cea valorică, aici e vorba de valoare... când intrii în teren dacă ai jucători valoroşi e greu să pierzi, foarte greu să pierzi, iar cluburile bune de la noi din ţară şi-au făcut program, sunt sigur... ce Dan Petrescu a lăsat aşa la mâna oricui jucătorii? Nu, deci toate echipele valoroase... sigur că sunt şi echipe care se pot adapta, pot să aibe o perioadă în care pot să spargă norii, se poate întâmpla lucrul ăsta, şi acest lucru se întâmpla şi în trecut. Dar încă o dată tot echipele valoroase îşi vor spune cuvântul şi vor câştiga jocurile” a mai declarat Piţurcă, pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: victor piţurcădan petresculiga 1 

viewscnt
Articole similare