You are here:

Victorie mare pentru Gabriela Ruse la US Open! Românca a eliminat-o pe jucătoarea de pe locul 8 mondial, deţinătoarea trofeului la Wimbledon

Victorie mare pentru Gabriela Ruse la US Open! Românca a eliminat-o pe jucătoarea de pe locul 8 mondial, deţinătoarea trofeului la Wimbledon

Tenis

Comentarii

Gabriela Ruse, locul 122 WTA, a eliminat-o, miercuri, pe Barbora Krejcikova (Cehia), 8 WTA şi cap de serie 8, în turul doi al turneului de grand slam US Open.

Ruse, care a ajuns pe tabloul principal din calificări, s-a impus în turul doi cu scorul de 6-4, 7-5, într-o oră şi 45 de minute.

Krejcikova este deţinătoarea trofeului la Wimbledon.

“Nu am cuvinte în acest moment. Nu-mi vine să cred. E un vis pentru mine”, a spus Ruse după meci.

În faza următoare, românca o va înfrunta pe favorita 26, spaniola Paula Badosa (29 WTA).

Caroline Garcia, ameninţată şi insultată după ce a vorbit despre burn-out la eliminarea de la US Open

Eliminată în primul tur al US Open, jucătoarea franceză Caroline Garcia a fost ţinta unui val de mesaje pline de ură în care i se reproşa că a evocat un burn-out", relatează Le Figaro.

„Sper să moară mama ta”, „eşti o ...”, „ar trebui să te gândeşti să te sinucizi”, sunt unele dintre reacţiile internauţilor după ce Caroline Garcia a pierdut în primul tur în faţa modestei jucătoare mexicane Renata Zarazua (locul 92 în lume), în două seturi (6-1, 6-4), după o prestaţie mediocră. A fost o deziluzie care nu face decât să confirme forma foarte slabă a franţuzoaicei, clasată pe locul 30 în lume.

După meci, franţuzoaica în vârstă de 30 de ani, care a câştigat un singur meci de când a fost eliminată în turul al doilea la Roland Garros, la 29 mai, a vorbit despre dificultăţile cu care s-a confruntat în ultimele săptămâni, invocând oboseala psihică. Garcia chiar a confirmat că ar putea fi vorba de epuizare atunci când a fost întrebată de un jurnalist.

"Posibil, da. Uneori te simţi ca şi cum ai alerga în roată, căutând un moment pentru a ieşi din ea şi nu poţi. Nu există nicio cale de ieşire din tunel. Există clasamentul, chestia asta cu punctele constante. Este acesta cel mai sănătos mod de a juca tenis? Nu chiar. Circuitul devine din ce în ce mai intens, mai solicitant din punct de vedere fizic şi emoţional. Mai mulţi jucători s-au plâns deja. Pentru moment, merge, dar vom vedea„, a declarat ea pentru L'Équipe.

Aceste comentarii au stârnit frenezia unor internauţi, care nu au ezitat să o atace pe jucătoare. Din păcate, aceasta este experienţa zilnică a multor sportivi care sunt vizaţi, după o prestaţie slabă, de pariorii dezamăgiţi sau de anonimi care îşi exprimă ura în mod anonim, notează Le Figaro.

Astfel, sportiva a ales reţeaua de socializare X pentru a denunţa încă o dată răuvoinţa unei părţi a publicului. "Iată câteva dintre mesajele pe care le-am primit recent după ce am pierdut câteva meciuri. Doar câteva. Sunt sute. Şi acum, la 30 de ani, chiar dacă încă doare, pentru că până la urmă sunt doar o fată normală care munceşte din greu şi face tot ce poate, am instrumente şi am făcut eforturi pentru a mă proteja de această ură. Dar totuşi, nu este acceptabil”, explică ea.

Afla mai multe despre: gabriela rusegabriela ruse us open 

viewscnt
Articole similare