Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Victorie uriaşă pentru echipa lui Dan Petrescu! Care este situaţia în SuperLiga Chineză, la finalul turului

Victorie uriaşă pentru echipa lui Dan Petrescu! Care este situaţia în SuperLiga Chineză, la finalul turului
Comentarii

Echipa pregătită de Dan Petrescu, Guizhou Hengfeng, a învins, miercuri, o contracandidată la salvarea de la retrogradare, Chongqing Lifan, scor 4-3, în deplasare, în etapa a 15-a a SuperLigii Chineze, ultima rundă a turului de campionat.

Elevii lui Dan Petrescu au condus cu 2-0, în urma golurilor înscrise de Steve (16')  şi Zheng Kaimu (19'), dar s-au văzut egalaţi după pauză. Gazdele au marcat două goluri în decurs de două minute, în minutele 55 şi 57, prin Seba, respectiv Kardec Alan, dar ultima clasată a reuşit, la rândul ei, să revină. Eroul echipei lui Petrescu a fost atacantul croat Nikica Jelavic, care a reuşit o dublă în minutele 64 şi 75, primul gol înscriindu-l din lovitură de la 11 metri. În final, acelaşi Kardec Alan a redus din diferenţă pentru Chongqing, dar gazdele n-au mai avut puterea de a reveni.

S-a terminat 4-2, iar Guizhou Hengfeng a obţinut cea de-a doua victorie din acest sezon. Formaţia antrenată de Dan Petrescu rămâne pe ultima poziţie, cu opt puncte, dar se apropie la şase puncte de Congqing, prima echipă aflată deasupra zonei retrogradării. Celălalt loc retrogradabil este ocupat de Dalian Yifang, cu zece puncte.

Mână de ajutor din partea lui Olăroiu

În plus, Petrescu a primit indirect o mână de ajutor din partea lui Cosmin Olăroiu. Într-un alt meci disputat miercuri, echipa antrenată de celălalt tehnician român care activează în Superliga Chineză, Jiangsu Suning, a câştigat în deplasare, scor 1-0, contra lui Henan Jianye, o altă echipă aflată în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Henan ocupă locul 13 din 16, cu 15 puncte.

În urma succesului, echipa lui Olăroiu a ajuns la 25 de puncte şi a urcat pe locul 4, la şase puncte în spatele liderului Shandong Luneng.

Afla mai multe despre: petrescuchinavictorie 

viewscnt
Articole similare