Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | A fost şi el la EURO U21, dar a rămas în umbră după performanţele tricolorilor. "O experienţă de neuitat!" Cum a ratat Istvan Kovacs şansa de a arbitra în semifinale

VIDEO | A fost şi el la EURO U21, dar a rămas în umbră după performanţele tricolorilor. "O experienţă de neuitat!" Cum a ratat Istvan Kovacs şansa de a arbitra în semifinale

Fotbal intern

Comentarii

România a fost reprezentată la EURO 2019 U21 şi de o brigată de arbitri, condusă de Istvan Kovacs, care a fost ajutat de Ovidiu Artene şi Vasile Marinescu.

Centralul din Carei a condus două partide de la EURO (Polonia - Belgia 3-2 şi Germania - Serbia 6-1), fiind arbitru de rezervă la partida Anglia - Franţa 1-2 şi ar fi avut şansa să conducă un meci şi în semifinale, dar calificarea României l-a scos din "cărţi".

Totuşi, Kovacs a plecat fără regrete de la turneul final din Italia şi San Marino, precizând că experienţa a fost una "de neuitat".

"A fost o experienţă de neuitat. M-am bucurat pentru cele două săptămâni pe care le-am petrecut acolo. Am fost şi la meciurile României şi ma stat împreună cu domnii de la FRF.



(n.r. S-a spus că avea şanse la semifinale, dacă nu se califica România) Da, dar aşa cum am zis şi la începutul turneului, tot ce a depins de mine, eu am făcut. Rezultatul echipei naţionale a României este unul pe care nu l-am atins niciodată şi bravo lor. Asta este important, ca echipa naţională să meargă bine
", a spus Istvan Kovacs.

Arbitrii din România au dat astăzi testele fizice pentru noul sezon al Ligii 1, unul în care am putea avea în premieră şi sistemul de video arbitraj, însă nu mai devreme de intrarea în play-off. Kovacs, care a lucrat cu VAR la turneul EURO U21, spune că decizia e una excelentă.

Acesta a vorbit şi despre planurile sale de viitor, precizând că următorul său ţel e să conducă meciuri în Liga Campionilor.

"Lumea trebuie să înţeleagă că meseria noastăr este stresantă, iar VAR-ul ar lua responsabilitatea de pe umerii noştri, sau presiunea de după joc. Iar aşa, comentariile ar fi de prisos.

Aici suntem acasă şi rămânem în lumina reflectoarelor. Aici ne mai revedem cu echipele. Afară mergi, arbitrezi şi apoi pleci. Deci, este mai ok afară.

Am avut un an destul de bun, pot spune că sunt mulţumit. Îmi dorescă să primesc în continuare meciuri în străinătate, iar ţelul meu este categoria Elite.

Mi-aş dori să arbitrez cele mai puternice echipe. Manchester United, Real Madrid, Inter Milano, AC Milan Bayern Munchen, pe cele mai bune din Europa
", a mai declarat Istvan Kovacs.

Afla mai multe despre: kovacsromaniavar 

viewscnt
Articole similare