You are here:

VIDEO | A fost un weekend nebun la Red Bull Oslea Hiride. Imagini spectaculoase din Parcul Naţional Retezat

VIDEO | A fost un weekend nebun la Red Bull Oslea Hiride. Imagini spectaculoase din Parcul Naţional Retezat

Sporturi

Comentarii

Masivul Oslea, aflat în apropierea Parcului Naţional Retezat, a fost locul în care s-au trâns cei 126 de sportivi care au luat startul la cea de-a şaptea ediţie a Red Bull Oslea Hiride, singura competiţie de hike & ride din ţara noastră.

Într-o Românie în care iarna s-a lăsat aşteptată aproape tot sezonul, în acest week-end, Masivul Oslea, aflat în vecinătatea Parcului Naţional Retezat, ne-a arătat contrariul – nămeţii care pe alocuri depăşeau un metru i-au pus în dificultate pe cei 126 de concurenţi care au luat startul la cea de a şaptea ediţie a Red Bull Oslea Hiride, singura competiţie de hike & ride din ţara noastră.

Pe lângă competiţia clasică de freeride, concurenţii au fost nevoiţi să facă faţă unei provocări – să urce pe jos versantul pe o distanţă de aproximativ 4 kilometri, cu plecare de la cota 1.300 m, până la nivelul crestei, la 1.940 m. O misiune grea, mai ales în condiţii de zăpadă în care te afundai până la brâu pe anumite porţiuni, frig, vânt şi greutatea echipamentului pe care participanţii trebuie să-l care în spate. Însă, Tomi Coconea, cunoscut pentru anduranţă, a însoţit concurenţii pe traseu şi i-a încurajat, dându-le puterea să continue, într-un ritm cât mai alert.

Cel mai bun timp de urcare a fost de 53 de minute, realizat de participantul la Clasa Pro, secţiunea schi – Ladislau Suciu, însă mulţi dintre concurenţi au petrecut mai bine de două ore până au reuşit să ajungă pe creastă.
 
Odată ajunş în vârful crestei, fiecare participant îşi alege linia pe care doreşte să o urmeze pe “terenul virgin”, cu o coborâre de aproximativ 1,4 kilometri şi o înclinaţie de aproximativ 45˚. Traseul are porţiuni de stâncă, ideală pentru realizarea unor trick-uri spectaculoare, numai bune de punctat de către membrii juriului, format din Radu Lungu şi Constantin Bodea la snowboard, iar Alin Găvozdea şi Bogdan Stănilă, la schi.  

Alex Pârvan, unul dintre participanţii care bifează aproape fiecare ediţie la Red Bull Oslea Hiride, şi-a lansat o provocare care a stârnit multă rumoare printre concurenţi – a participat atât la categoria Snowboard Pro, cât şi la Schi Open. Surpriza a fost şi mai mare, atunci când Alex a urcat pe cea de a doua treaptă a podiumului la Snowboard Pro şi pe cea de a treia la Schi Open. De apreciat nu numai calitatea componentei de freeride, dar şi faptul că a reuşit să treacă linia de start de două ori şi să urce până în vârful crestei. Prima urcare a fost făcută într-o oră şi douăzeci de minute, iar cea de a doua într-o oră şi 47 de minute. 

Roxana Pintican a reuşit să urce din nou pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, ocupând locul 1 la Snowboard Pro, iar categoria Schi Masculin Pro a fost câştigată de un concurent venit din Germania special pentru Red Bull Oslea Hiride, Fabian Papetti.

 
Clasament Red Bull Oslea Hiride:
 
Schi fete

1.     Anca Tandea (207 puncte)
2.     Rebeka Adam (204 puncte)
3.     Smaranda Munteanu (194 puncte)
 
Schi băieţi Pro

1.       Fabian Papetti (270 puncte)
2.       Avram-Platon Gheorghe (259 puncte)
3.       Popescu Paul (251 puncte)

Schi băieţi Open
1. Mariciuc Vasile (260 puncte)
2. Grigoriu Cătălin (239 puncte)
3. Pârvan Alexandru (173 puncte)

 
Snowboard fete
1.      Pintican Roxana (222 puncte)
2.       Cosmina Dolha (220 puncte)
3.       Ileana Botez (180 puncte)
3.       Ion Gabriela Roxana (180 puncte)
 
Snowboard băieţi Pro
1.       Gherghelah Mihail Adolf (263 puncte)
2.       Alexandru Pârvan (259 puncte)
3.       Vlad Manolache (241 puncte)
 
Snowboard băieţi Open

1. Ducan Bogdan Mihai (246 puncte)
2. Malciu Dan (240 puncte)
3. Mihai Rusan (186 puncte)

Afla mai multe despre: red bullhirideparcul national retezat 

viewscnt
Articole similare