Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Amintiri din copilărie. Cum a fost alungat Prunea de la Steaua: "Bă, băiatule, apucă-te de altceva". Giani Kiriţă: "Nu am fost deloc cuminte"

VIDEO | Amintiri din copilărie. Cum a fost alungat Prunea de la Steaua: "Bă, băiatule, apucă-te de altceva". Giani Kiriţă: "Nu am fost deloc cuminte"

Fotbal intern

Comentarii

De Ziua Copilului, foştii mari fotbalişti s-au întâlnit cu puştii care speră să le calce pe urme legendelor fotbalului românesc. Astfel, de 1 iunie, Florin Prunea şi Giani Kiriţă şi-au amintit de perioada copilăriei când au făcut primii paşi în fotbal.

"Când am început fotbalul, aveam un pantalon scurt, teneşi din ăia de gumă şi un tricou cu Rapid. Şi prima dată m-am dus la Steaua, în '77. Şi când m-a văzut Petre Mihai mi-a zis <<Băi, băiatule, tu ce cauţi aici?>>. Şi am zis că vreau să mă înscriu la fotbal. <<Du-te, bă, băiatule acasă şi apucă-te de altceva>>. Şi am plecat plângând acasă, apoi m-a luat tata de mână a doua zi şi m-a dus la Dinamo. Şi aşa am ajuns la Dinamo.

Nu am fost portar, am fost atacant 3 ani de zile. Să nu uităm de vestita ciocolată cu rom. Cred că pentru aia mă duceam acolo, de foame, să mănânc şi eu o ciocolată. Numai tâmpenii făceam. Numai prostii. Noi eram altă generaţie. Era maidanul care era viaţa noastră, vedeam 4 cărămizi, făceam două porţi. Şi dădeam drumul la fotbal" , a spus Florin Prunea.

"Cel mai mult îmi doream să am adidaşi sau ghete de fotbal şi era foarte greu pe timpul ăla să găseşti adidaşi. Cine avea, era numărul 1. Nu am fost cuminte, plecam dimineaţa de acasă şi veneam noaptea târziu. Pedepse nu prea luam că nu aveau ce să îmi facă, indiferent ce se întâmpla, ăsta era cursul, mă duceam la şcoală, de la şcoală direct pe maidan şi jucam fotbal. Eram în Pantelimon şi am făcut porţi din tomberoanele alea de gunoi, că nu găsisem altceva, am luat două tomberoane, le-am pus două acolo, două acolo şi am dat drumul la fotbal" , a declarat Giani Kiriţă.

Afla mai multe despre: prunea 

viewscnt
Articole similare