Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Atacantul român care a ajuns pe CNN, surprins la un meci din Liga 1. Ce s-a ales de cariera jucătorului pentru care Hertha Berlin a făcut o super ofertă

VIDEO | Atacantul român care a ajuns pe CNN, surprins la un meci din Liga 1. Ce s-a ales de cariera jucătorului pentru care Hertha Berlin a făcut o super ofertă

Superliga

Comentarii

Cătălin Cursaru, atacantul care în primăvara lui 2002 ajungea în jurnalul CNN, cu un gol din foarfecă, este acum observator LPF şi a fost delegat la meciul Viitorul - Academica Clinceni, în ultima etapă din sezonul regular.

Pe 27 aprilie 2002, Cătălin Cursaru reuşea într-un meci cu Dinamo un gol senzaţional. Legitimat atunci la FCM Bacău, Cursaru a făcut 4-2 pentru echipa sa cu o ”foarfecă” superbă. Golul a fost atât de spectaculos încât a intrat în jurnalul de sport de la CNN, în rubrica ”Faza Zilei”. “Ce gol, ce executie! Foarfeca de Champions League”, exclama Bogdan Lobonţ, cel care se afla atunci în poarta lui Dinamo.

Între timp, Cătălin Cursaru a ajuns la 41 de ani şi face parte din corpul observatorilor pentru Liga 1. Fostul atacant a fost delegat în această etapă la partida dintre Viitorul şi Academica Clinceni.

Ratarea transferului i-a ruinat cariera lui Cătălin Cursaru

La finalul acelui sezon, 2001-2002, Cătălin Cursaru a ieşit golgheterul Ligii 1 şi totul părea să ducă înspre o carieră promiţătoare. Acel gol înscris în poarta lui Dinamo l-a făcut şi mai cunoscut în Europa şi în vara lui 2002 a primit mai multe oferte de transfer. Inclusiv Gigi Becali a încercat să-l aducă la Steaua, însă n-a reuşit. Ba chiar se pune că Hertha Berlin le-a trimis celor de la FCM Bacău o ofertă de 1,8 milioane de dolari, dar Dumitru Sechelariu le-a transmis că nu discută sub 3 milioane de dolari.

Nefructificarea acelui moment i-a afectat grav moralul lui Cătălin Cursaru. Peste noapte, s-a transformat într-un atacant obişnuită, fără să iasă prea mult în evidenţă şi în 2005 a fost cedat la FC Vaslui. A mai jucat pentru FC Naţional, Aerostar Bacău şi, în 2010, s-a retras de la Tricoloru Breaza.

”Imbecilităţile manageriale i-au ratat cariera, pentru că n-a fost lăsat să plece la timp”, este sinteza făcută de Sorin Cârţu, cel care l-a avut pe Cursaru elev la FC Naţional.

Afla mai multe despre: catalin cursaru 

viewscnt
Articole similare