You are here:

VIDEO | Căpitanul All Blacks, Sam Cane, şi-a anunţat retragerea din echipa naţională

VIDEO | Căpitanul All Blacks, Sam Cane, şi-a anunţat retragerea din echipa naţională

Alte sporturi

Comentarii

Căpitanul All Blacks, Sam Cane, a anunţat, duminică seara, că se va retrage din echipa naţională la sfârşitul anului.

Neo-zeelandezul în vârstă de 32 de ani (95 de meciuri) a semnat un contract pe trei ani cu un club japonez şi spune că vrea să se dedice familiei sale.

"După ce a jucat 95 de meciuri test, dintre care 27 în calitate de căpitan, Cane a decis să se dedice mai mult timp familiei sale şi să semneze un contract pe termen lung cu Suntory Goliath din Tokyo", a precizat New Zealand Rugby, într-un comunicat.

Anunţul retragerii sale din activitatea internaţională nu este o mare surpriză, deoarece căpitanul All Blacks nu a mai îmbrăcat tricoul Noii Zeelande de la înfrângerea din finala Cupei Mondiale din octombrie 2023.

După Cupa Mondială, Sam Cane a anunţat în noiembrie că îşi va lua un an sabatic şi îşi va pune cariera internaţională în aşteptare pentru câteva luni pentru a juca la clubul japonez Tokyo Sungoliath, iar fanii All Blacks sperau că va reveni să joace pentru ţara sa.

Dar Sam Cane a declarat că acordul pe trei ani cu clubul japonez a fost o oportunitate pe care nu a vrut să o rateze. "A trebuit să cântăresc argumentele pro şi contra şi, în cele din urmă, cu o familie tânără, mi s-a părut cea mai bună decizie pentru a ne pregăti viitorul", a justificat el. "A fost o decizie foarte greu de luat, pentru că iubesc echipele pe care le reprezint aici, în Noua Zeelandă".

Sam Cane a câştigat Cupa Mondială din 2015 cu All Blacks, pentru care a fost numit căpitan în 2020, succedându-i lui Kieran Read. Sub conducerea sa, Blacks a pierdut, de asemenea, o primă serie de teste pe teren propriu în faţa Irlandei în 2022, iar câteva săptămâni mai târziu a suferit o înfrângere zdrobitoare în faţa Argentinei.

"Sunt foarte recunoscător pentru oportunitatea de a purta banderola de căpitan. A fost o mare onoare şi un privilegiu. Am învăţat multe din ea şi am progresat", a explicat el.

Noul selecţioner al Blacks, Scott Robertson, a declarat că cei doi au discutat "îndelung" despre decizia lui Sam Cane. "Înţeleg pe deplin motivele deciziei sale şi îl susţin", a spus el. "Munca pe care o face este foarte solicitantă din punct de vedere mental şi fizic (...) De aceea, să faci ceea ce a făcut el pe o perioadă atât de lungă de timp este o realizare incredibilă", a continuat el. "Respect în totalitate faptul că a profitat de această oportunitate".

Sam Cane va reveni în lotul Noii Zeelande când va încheia sezonul la clubul japonez Tokyo Sungoliath şi va fi selecţionabil  până la sfârşitul anului 2024, dar nu va mai fi căpitan.

Afla mai multe despre: sam canenoua zeelandaretragere internationalarugby 

viewscnt
Articole similare