Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Cătălina Ponor a vorbit în premieră, la Zoom Sport, despre cum a fost respinsă de echipa României la Campionatul Mondial: "A spus că incomodez cu prezenţa acolo"

VIDEO | Cătălina Ponor a vorbit în premieră, la Zoom Sport, despre cum a fost respinsă de echipa României la Campionatul Mondial: "A spus că incomodez cu prezenţa acolo"

Special

Comentarii

Cătălina Ponor a fost invitata Corinei Marinaş, într-o nouă ediţie a emisiunii Zoom Sport, de pe Orange Sport. Multipla medaliată olimpică, mondială şi continentală s-a retras din activitatea sportivă în 2017.

Cătălina Ponor, la Zoom Sport

Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică şi participantă la trei ediţii de Jocuri Olimpice, a venit la Zoom Sport cu ultimele informaţii din gimnastică. În ediţia difuzată pe Orange Sport, campioana a vorbit despre rolul pe care-l are în Comisia Sportivilor din cadrul forului internaţional de gimnastică, dar şi despre antrenorii legendari ai României, Octavian Bellu şi Mariana Bitang

Fosta sportivă a analizat noua generaţie din gimnastica românească, condiţiile pe care le au în ţară, iar în plus a recunoscut că nu-şi doreşte momentan o implicare mai mare, în ţară, în sportul în care a scris istorie. 

De asemenea, Cătălina Ponor a comentat şi incidentul de la Campionatul Mondial, acolo unde a fost interzisă de coordonatorul lotului de gimnastică feminină, olandezul Patrick Kiens.

Din poziţia sa de reprezentantă a sportivelor, Ponor a încercat să le susţină pe tricolore la competiţia majoră. 

Cătălina Ponor, după ce a fost respinsă de echipa României la Campionatul Mondial

"E important să se afle şi varianta mea. E adevărat că nu şi-au dorit foarte tare ca eu să fiu alături de echipă. E adevărat că Patrick s-a dus la Donatella, preşedintele comsiei, să îi spună că incomodez cu prezenţa acolo. Ce nu s-a spus a fost că nu a fost ceva agresiv. Donatella a venit la mine şi a zis <<Ştiu că tu nu faci lucrurile astea, dar în timpul concursului ar fi bine să nu stai lângă ele, că nu-şi doresc lucrul acesta>>. 

M-am simţit lezată, nu pentru că nu mă voiau acolo, ci faptul că era omenesc să vină să spună personal. A fost un sfat, n-aş spune că a fost indicaţie, dar să spună că ar fi mai bine să-l dau la finalul concursului. 

Nu era în timpul concursului, era un antrenament pe podium. Făceam lucrul acesta cu fiecare echipă care intra în antranament, că voiam să ştiu că totul e în regulă pentru România. Greşeala mea a fost că m-am dus cu sufletul deschis, pentru că eu nu-i ştiu pe aceşti oameni, deloc. Am făcut cunoştinţă acolo cu Patrick şi cu colegul lui, cei doi antrenori, cei doi coordonatori olandezi. 

Din păcate, am simţit acea respingere de la început, pentru că colegul lui a venit deschis la mine, dar Patrick nu salută pe nimeni, din păcate. M-am dus şi am dat mâna, că voiam să-l cunosc personal. 

Le-am spus fetelor că sunt aici pentru a le ajuta, să le fiu alături, dacă au nevoie de ceva. O altă greşeală a fost să-i pun o întrebare Anei Bărbosu, la sărituri, unde am întrebat-o dacă face săritura grupată sau întinsă. Mi-a zis întinsă, iar eu i-am dat un sfat, putea trece mai departe, în care i-am spus să mai întindă puţin picioarele şi braţele pe cal. Ăsta a fost singurul sfat, indicaţie, dar se pare că a deranjat foarte tare, iar de aici a pornit toată nebunia asta.

Probabil am rămas cu vremurile frumoase în care antrenorii ne încurajau să ne ducem la sportivii cu experienţă, să primim sfaturi de la ele", a spus Cătălina Ponor, la Zoom Sport, pe Orange Sport. 

Cătălina Ponor a fost inclusă în Gymnastics Hall of Fame

Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică şi participantă la trei ediţii de Jocuri Olimpice, a fost inclusă în Gymnastics Hall of Fame.

Cătălina Ponor este cel de-al 12-lea reprezentant al gimnasticii româneşti inclus în International Gymnastics Hall of Fame. Înaintea sa fiind primiţi în galeria legendelor gimnasticii: Nadia Comăneci (1993), Bela Karolyi (1997), Ecaterina Szabo (2000), Teodora Ungureanu (2001), Daniela Silivaş (2002), Simona Amânar (2007), Octavian Bellu (2009), Lavinia Miloşovici (2011), Gina Gogean (2013), Aurelia Dobre (2016) şi Andreea Răducan (2018).

În 2004, la Atena, Ponor a câştigat 3 medalii de aur la Jocurile Olimpice (cu echipa, la bârnă şi la sol) performanţă care a mai fost reuşită doar de Daniela Silivaş în 1988, iar în 2016, la JO de la Rio de Janeiro a fost portdrapelul delegaţiei României la ceremonia de deschidere. În palmaresul său se regăsesc 18 medalii la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale şi Campionatele Europene.

Afla mai multe despre: catalina ponorcatalina ponor zoom sportcatalina ponor gimnastica 

viewscnt
Articole similare