Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Chivu, felicitat de Lupescu pentru decizia luată: "Are un potenţial extraordinar! Va reuşi cu siguranţă"

VIDEO | Chivu, felicitat de Lupescu pentru decizia luată: "Are un potenţial extraordinar! Va reuşi cu siguranţă"

Fotbal intern

Comentarii

Retras din activitatea de fotbalist în 2014, Cristi Chivu a decis în vara lui 2018 să se apuce de antrenorat şi a ales să înceapă de jos, pentru a pune bazele unei cariere de succes şi ca tehnician. O decizie pentru care fostul căpitan al naţionalei e felicitat de Ionuţ Lupescu.

Chivu antrenează echipa U14 a lui Inter Milano, iar Lupescu e convins că această experienţă îl va căli pe fostul fundaş, chiar dacă acesta ar fi avut posibilitatea să antreneze şi la un nivel mai ridicat.

"Eu pe Cristi l-am luat acum doi ani de zile ca observator tehnic când eram la UEFA, prima dată pentru Europa League, apoi pentru Champions League, să analizeze meciurile. Şi vedeam cum de la meci la meci creştea şi tot ce spunea, cum vedea meciurile, mi-am dat seama că are potenţial extraordinar ca el să ajungă şi în această meserie de antrenor. Dar nu era hotărât. Nu era hotărât şi cred că şi acum încă e în faza în care testează dacă îi place sau nu îi place. Şi cred că a făcut un lucru extraordinar de bun, după ce a făcut şcoala la Coverciano, să ia o echipă de juniori.

Să nu crezi că e uşor să lucrezi cu copiii, este un lucru foarte greu. În general, când vrei să testezi un antrenor, du-te şi spune-i să antreneze câteva zile o grupă de copii, să vedem cum reuşeşte el să transmită ceea ce vrea copiilor, care sunt... fiecare face ce vrea.



Deci nu este uşor. Şi cred că experienţa asta este bună. Eu cred că putea să ia şi o grupă mai mare la Inter, dar a preferat să o ia mai de jos. Şi face un lucru foarte  bun, pentru că aşa îşi câştigă şi el experienţa. Şi va vedea în primul rând dacă îi place.

Eu îl vedeam pe Cristi... cred că era singurul care putea să facă acest lucru, să fie cel care reprezintă echipa naţională şi Federaţia, managerul echipelor naţionale. Mai ales că toată lumea îl cunoaşte în străinătate, este un băiat foarte inteligent, vorbeşte câteva limbi străine foarte fluent şi ştie ce vorbeşte în primul rând. Că sunt foarte mulţi care nu ştiu despre ce vorbesc. Le place să vorbească foarte mult, dar nu spun nimic.

Eu îi doresc acum să îi placă această meserie. Sunt sigur că dacă va reuşi, se va duce să facă şi pasul următor pentru licenţa Pro, la Coverciano,.  Şi poate îl vom vedea în câţiva ani ca unul din noii antrenori
", a declarat Lupescu pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: cristi chivulupescu 

viewscnt
Articole similare