You are here:

VIDEO | Cine este Borja Garces, puştiul care a salvat-o pe Atletico Madrid în partida cu Eibar

VIDEO | Cine este Borja Garces, puştiul care a salvat-o pe Atletico Madrid în partida cu Eibar

La Liga

Comentarii

Atletico Madrid a evitat o înfrângere ruşinoasă în partida cu Eibar, după ce tânărul debutant, Borja Garces a marcat primul său gol în La Liga.

Garces are 19 ani şi s-a născut la Mellila. A început fotbalul în oraşul său natal, apoi a trecut la juniorii lui Atletico, pentru ca anul trecut să evolueze în sfârşit pentru echipa secundă a clubului.

În acest sezon, Diego Simeone l-a cooptat în lotul lărgit al echipei mari, iar în etapa a patra a fost nevoit să apeleze la el, după accidentarea lui Nikola Kalinic. În minutul 71 al partidei cu Eibar,  Borja Garces a fost trimis în teren în locul lui Rodrigo.

Vârful a reuşit să marcheze golul egalizator al formaţiei sale, marcând astfel la debutul în tricoul lui Atletico şi la debutul în La Liga. Presa spaniolă îl compară cu Fernando Torres, dar Borja rămâne cu picioarele pe pământ: „Sunt departe de o astfel de comparaţie. Sunt un tânăr care abia a deschis ochii în fotbalul mare, comparaţia cu o asemenea legendă mă onorează, dar nu mă ajută”.

9 goluri a marcat Borja Garces pentru echipa secundă a clubului în competiţii precum Cupa Spaniei şi Copa de Campeones Juvenil. Format la Gimnastico de Mellila, Borja Garces a ajuns la Atletico Madrid în 2016, iar ibericii scriu că Simeone îl place pentru spiritul său combativ şi eficacitatea în faţa porţii. 

Afla mai multe despre: atletico madridborja garcesla liga 

viewscnt
Articole similare