Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Colegiul Naţional Cantemir Vodă a cucerit Cupa EDU 2022. Spectacol total pe terenul de baschet

VIDEO | Colegiul Naţional Cantemir Vodă a cucerit Cupa EDU 2022. Spectacol total pe terenul de baschet

Baschet

Comentarii

După trei săptămâni de meciuri, "Colegiul Naţional Cantemir Vodă" din Bucureşti şi-a adjudecat trofeul CUPA EDU, ediţia 2022, impunându-se drept campioană între cele 24 de licee participante la această ediţie.

Echipa condusă de Prof. Mihai Taciu a reuşit să se impună cu 101 la 72 în faţa selecţionatei Liceului Teoretic TRAIAN din Bucureşti condusă de Prof. Mihai Iulian Mareş.

Determinarea celor de la Traian a fost peste aşteptările celor de la Cantemir, echipă care a intrat ca favorită în finală: “A fost mai strâns decât ne aşteptam, dar am ieşit victorioşi” declară Marc Mitrică, MVP-ul finalei, care a înregistrat 29 de puncte, 10 recuperări, 3 pase decisive şi 2 intercepţii în aproape 32 de minute de joc.

Parcursul celor de la Cantemir a fost perfect, aceştia reuşind să obţină victoria în toate meciurile disputate din cadrul competiţie care a debutat în data de 21.11.2022.

MVP-ul competiţiei a fost declarat Matei CONSTANTINESCU, “şeptarul” celor de la Cantemir care a evoluat în cadrul tuturor partidelor disputate de liceul său şi a înregistrat o medie de 22.1 puncte înscrise pe meci de-alungul turneului şi o medie de 23,5 puncte, 11 recuperări, 5,5 pase decisive, 3,5 intercepţii şi 1,5 blocaje în timpul semifinalei şi finalei.

Dintre jucătorii celor de la Cantemir s-au mai distins căpitanul Mihnea CHIOSE, desemnat cel mai bun jucător defensiv şi Rareş Nicolae, în vreme ce de la Traian jucătorii care au ieşit în evidenţă au fost căpitanul Mario Daniel Beldea, fraţii Matei şi Rareş Polizu şi Matei Roşu.

Podiumul a fost completat de C.N.I. Tudor Vianu care a reuşit să se impună în finala mică în faţa celor de la C.N. IULIA HAŞDEU cu scorul de 67 la 55.

Spectacolul baschetbalistic din ziua finalelor a fost completat cu concursuri cu premii pentru spectatori, un show al trupei CHALLENGE ARTS şi o reprezentaţie specială LIVE la pian a Dianei Căldăraru. Atmosfera o fost întreţinută de Mcul competiţiei, Edward Stănescu şi Djul The Rabbit King. În tribune s-a aflat alături de liceeni şi Alexandru Olah,pivotul naţionalei de baschet a României, ambasador CUPA EDU la această ediţiei.

Aflată la a 3a ediţiei, competiţia de baschet CUPA EDU de anul acesta a fost cea mai amplă astfel de competiţie organizată particular în ultimii aproximativ 15 ani în Bucureşti, implicând 24 de licee, 3 săptămâni de joc şi 40 de meciuri disputate în nu mai puţin de 7 licee din Bucureşti. Fazele finale ale competiţiei s-au desfăcurat în cadrul Arenei ROMSILVA-ŞTIINŢA din Bucureşti.

Ulterior finalei, a avut loc în cadrul Hotelului CAPITAL PLAZA din Bucureşti Gala CUPA EDU, o conferinţă cu tema sport şi educaţie în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, având ca speakeri pe Nicoleta Briciu (Director CCD), Laurenţiu Oprea (Inspector Sport ISMB), Claudia Georgescu (Director FSSU), Victor Mihăilescu (Director CSU ŞTIINŢA BUCUREŞTI), Iulian Stelea (Şef Birou Proiecte PROEDUS), Anca Stoenescu (FRB), Robert Florin Florea (Director CMBRAE) şi Sorin Ion – Secretar de Stat în cadrul Ministerului Educaţiei.

De asemenea, la această ediţie a fost lansat şi programul “CUPA EDU Cares” prin care organizatorul competiţiei,  Asociaţia PRAXIS EDU, s-a alăturat eforturile campaniei Our Big Day Out contribuind cu peste 1,200 de produse la cele aproximativ 120,000 strânse de asociaţia SISTER, destinate unui număr de 3,300 de familii din zone de risc din 8 judeţe.

CUPA EDU este un proiect al Asociaţiei PRAXIS EDU, partenerii competiţiei fiind Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Federaţia Română de Baschet, Asociaţia Municipală de Baschet, Federaţia sportului Şcolar şi Universitar şi C.S.U. ŞTIINŢA BUCUREŞTI. Sponsorul principal a fost ROMGAZ România, alţi sponsori şi parteneri incluzând GOODEATS (delivered by Hotel CAPITAL PLAZA), ONE UNITED PROPERTIES, UNDER ARMOUR ROMÂNIA, DECATHLON România şi pentru ziua finalelor, PROEDUS. Partenerul media al competiţiei a fost Radio Guerrilla.

Foto credits: Sabin Malisevschi

Afla mai multe despre: cupa edu 

viewscnt
Articole similare