Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Cristi Săpunaru despre faptul că România - Lituania se joacă fără spectatori: ”Ca în curtea şcolii”. Ce spune despre tinerii Ianis şi Paşcanu

VIDEO | Cristi Săpunaru despre faptul că România - Lituania se joacă fără spectatori: ”Ca în curtea şcolii”. Ce spune despre tinerii Ianis şi Paşcanu

Echipa națională

Comentarii

Unul dintre ecei mai experimentaţi fotbalişti ai echipei reprezentative, Cristi Săpunaru a vorbit înaintea partidei cu Lituania despre faptul că naţionala este obligată să joace un nou meci fără spectatori. Cum îi descrie pe Ianis şi Paşcanu, doi dintre tinerii convocaţi de selecţionerul Cosmin Contra pentru această dublă, aflaţi în cele ce urmează.

Săpunaru nu şi-a pierdut optimismul şi crede că naţionala României are nevoie şi de puţin noroc pentru a putea termina în topul grupei: ”Până la urmă am, am ajuns la mâna noastră să terminăm pe locul doi. Cu un pic de noroc, dacă câştigăm cele două meciuri şi Serbia se încurcă, putem să terminăm pe primul loc, ceea ce ne-ar avantaja şi cred că am urca în urna a doua. Cred că dacă terminăm pe locul doi, nu pierdem nimic totuşi” a explicat Săpunaru.

31 de selecţii are Săpunaru la prima echipă reprezentativă. El ar putea face cuplu în defensivă cu debutantul Alex Paşcanu (20 de ani) convocat în premieră de Cosmin Contra: ”Nu am apucat să îl văd aşa să îmi fac o părere. Singurul meci în care l-am văzut cred că a fost ultimul meci din calificări. E un jucător de viitor şi un jucător care poate să ajute enorm de mult naţionala României. Sper să ajungă cât mai repede la un nivel bun şi să joace pentru echipa naţională. Vedem ce va decide Cosmin, nu sunt eu în măsură să spun dacă voi juca eu sau el. Am şi eu o vârstă, nu ştiu. Cât mă mai ţin picioarele şi o să pot să ajut echipa naţională, o să vin. Dacă nu, ridic mâna şi las locul celor mai tineri” a explicat fundaşul de la Kayserispor pentru Telekom Sport.

Şi Ianis Hagi ar putea debuta la echipa reprezentativă. Fotbalistul Viitorului i-a atras atenţia experimentatului fundaş al lui Contra. Săpunaru crede că pe Ianis s-a pus totuşi o presiune prea mare: ”Cred că s-a vorbit prea mult pe seama lui şi i s-a pus o presiune degeaba în spate. Pentru că este un jucător talentat şi un jucător care, până la urmă, se ştia că va ajunge la echipa naţională. Şi a ajuns! De aici o să fie mai greu. Începe drumul greu, pentru că trebuie să se menţină aici , trebuie să joace la un nivel bun tot timpul şi eu cred, părerea mea personală, eu cred că va fi un jucător de bază la echipa naţională” mărturiseşte cu optimism, Săpunaru. Fundaşul echipei naţionale crede că Ianis este unul dintre potenţialele staruri ale primei reprezentative: ”În primul rând, trebuie să se ajute singur, să îşi facă treaba la echipa de club şi la echipa naţională când vine. Şi după aceea noi vom încerca să îl ajutăm cu ceea ce putem. Dar cred că s-a pus o presiune mult prea mare pe el, că e un puşti până la urmă, nu e încă un fotbalist în toată regula. E un copil care sper să devină unul dintre cei mai buni fotbalişti ai României” explică ”Săpun”.

Unul dintre detaliile care îl deranjează pe Săpunaru este faptul că naţionala este obligată să joace din nou, fără suporteri. Partida de la Ploieşti de sâmbătă, contra Lituaniei, se joacă fără spectatori aşa cum s-a întâmplat şi la debutul în Liga Naţiunilor contra reprezentativei statului Muntenegru: ”Jucăm ca în curtea şcolii...” spune fundaşul naţionalei: ”Nu mă aşteptam, dar cum se întâmplă ceva, suntem sancţionaţi. Nu că nu îmi convine, dar nu mi se pare normal. Nu s-a întâmplat nimic, nu a fost război să fim chiar tot timpul suspendaţi. Nu prea am văzut eu suporterii echipei naţionale să deranjeze prea mult” crede Cristi Săpunaru.

”Ne este greu fără ei, pentru că este altceva când ai al 12-lea om lângă tine. Suporterii tot timpul au fost alături de noi şi ne-au încurajat la orice meci. Şi e mult mai uşor cu ei lângă noi” a mai spus Săpunaru pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: cristi săpunaruechipa naţionalăalex paşcanuianis hagi 

viewscnt
Articole similare