Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Cum a început povestea legendei Ştefan Iovan la Steaua Bucureşti! "A apărut un domn şi am aterizat la Dinamo". Le-a zis "da" rivalilor, dar a riscat: "Am plecat de acolo şi am semnat cu Steaua"

VIDEO | Cum a început povestea legendei Ştefan Iovan la Steaua Bucureşti! "A apărut un domn şi am aterizat la Dinamo". Le-a zis "da" rivalilor, dar a riscat: "Am plecat de acolo şi am semnat cu Steaua"

Special

Comentarii

Legenda Stelei Bucureşti, Ştefan Iovan, a povestit, în cadrul emisiunii "Top Interviuri", despre peripeţiile prin care a trecut în momentul în care a venit la Bucureşti. Dinamoviştii l-au aşteptat, pentru a-l deturna din drumul spre "militari".

Ştefan Iovan, despre cum a ajuns la Steaua

"M-a căutat Steaua, după câte ştiu eu a dat şi ceva la schimb cu mine, chiar pe Aelenei. Am venit să semnez la nea Ion Alexandrescu şi, când am coborât din tren, o maşină neagră cu numere galbene... A apărut un domn şi am aterizat la Dinamo. Au ştiu că vin de la Reşiţa să semnez pentru Steaua. Ştiau că am mai făcut nişte prostii pe la Reşiţa, nişte bătăi, şi au zis că ar fi bine să semnez cu Dinamo că uite, ai făcut aia. 

Am zis da, da, da şi când am plecat de acolo m-am dus şi am semnat la Steaua. Era un club destul de puternic şi pentru mine nu s-a riscat un conflict între Steaua şi Dinamo şi Dinamo a lăsat-o aşa. M-am dus unde am vrut să joc. Tudorel Stoica era şi Puiu Iordănescu. 

Eram sergent major când am venit. Eu am venit în 1980, în ianuarie, după care au venit Majearu şi Balint. Un vis frumos. Fiecare copil când e mic visează la aşa ceva. Steaua avea o echipă foarte bună", a declarat Ştefan Iovan în cadrul emisiunii "Top Interviuri". 

Legenda Stelei, câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua Bucureşti în 1986 şi al Supercupei Europei în 1987, a jucat 12 campionate în tricoul roş-albastru şi a acumulat 291 de meciuri, fiind al cincilea jucător al Stelei la numărul de jocuri. În Divizia A, a bifat 365 de partide, înscriind 20 de goluri. A câştigat cinci campionate şi patru Cupe ale României. În 1989 a jucat în finala Cupei Campionilor Europeni, pierdută de echipa militară în faţa celor de la AC Milan.

Pentru echipa reprezentativă a României, Iovan a jucat de 35 de ori şi a înscris 3 goluri, contribuind la calificarea României la Campionatul Mondial din Italia (1990). De asemenea, a evoluat de 12 ori şi pentru echipa României sub 21 de ani. 

 

Afla mai multe despre: stefan iovansteaua 

viewscnt
Articole similare