Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Cum arată acum stadionul de 12.000 de locuri în care Becali a investit discret, prin apropiaţi

VIDEO | Cum arată acum stadionul de 12.000 de locuri în care Becali a investit discret, prin apropiaţi

FCSB

Comentarii

Gigi Becali a investit discret câteva milioane de euro într-un alt club. Printre altele, patronul FCSB a plătit şi renovarea stadionul. Este vorba despre arena din Buzău, care este o copie după fostul stadion Steaua.

În 2006, Gigi Becali a fost convins să investească bani la Gloria Buzău, o echipă care avea să promoveze în Liga 1, în următorul sezon. Omul de afaceri din Pipera a investit câteva milioane de euro în echipa din Parcul Crâng, dar şi în modernizarea stadionului pe care Gloria îşi juca meciurile de acasă.

Acum, la 15 ani distanţă, stadionul Gloria Buzău n-a mai avut parte de vreo investiţie semnificativă şi arena arată învechită, cu scaunele decolarate. Totuşi, ea oferă în continuare condiţii pentru Liga 1.

Cum arată acum stadion în care Gigi Becali a investit discret, prin interpuşi

Una dintre cele mai cunoscute mutări făcute de Gigi Becali, de când este în fotbal, a fost implicarea la Gloria Buzău. Cel care l-a convins să investească aici a fost Ion Viorel, fost jucător la Steaua, care atunci era antrenor la Gloria.

Echipa din Buzău era în Liga 2, se bătea la promovare, însă nu avea bani pentru o asemenea performanţă, mai ales că era chinuită şi de o datorie la ANAF. Gigi Becali a acceptat să investească la Gloria Buzău, dar discret, prin interpuşi, deoarece regulamentul îi interzicea să fie patron la două echipe:

”O spun în premieră, ca a trecut mult timp de atunci, eu am fost cel care l-a adus. Mi-am făcut rău singur, pe româneşte. Buzăul, la vremea aia, nu avea bani să joace în Liga 1. Aveam datorii de 17 miliarde de lei vechi (n.r. aproximativ 350.000 de euro) la stat si nu luam licenţa.

Promovam, dar pierdeam locul. Şi era păcat de munca mea şi de suporterii buzoieni, care îşi doreau atât de mult o echipă în 'A'. Şi atunci am fost sunat de la Bucureşti... Cum el (Gigi Becali - n.r.) nu putea să fie implicat la două echipe, s-a găsit soluţia cu acest Bucur (Costel Bucur - n.r.). Eu chiar mă gândeam cum să facem şi cum o să facem.

Lui Gigi îi plăcea publicul de aici. Au fost câteva amicale cu Steaua la Buzău şi a fost mereu stadionul plin. E un oraş de stelişti 99,9%"”, a dezvălui Ion Viorel, într-un interviu acordat în martie 2012.

Printre altele, Gigi Becali a decis să investească atunci şi în stadion, care nu îndeplinea criteriile pentru Liga 1. Cu o capacitate de 12.000 de locuri, stadionul Gloria Buzău este o copie a fostei arene Steaua, însă la dimensiuni mult mai mici.

Gigi Becali a ţinut neapărat ca stadionul să arate ca cel din Ghencea, unde FCSB juca atunci, a comandat scaune în culorile roşu şi albastru şi a dotat arena cu nocturnă. De asemenea, au fost modernizate vestiarele, suprafaţa de joc, tribunele şi spaţiile din cadrul stadionului.

Gigi Becali a încercat să fie cât mai discret când a făcut aceste investiţii şi a băgat bani prin Costel Bucur, pe care deseori l-a împrumutat. S-a vorbit la un moment dat că Gigi Becali i-a împrumutat nu mai puţin de 5 milioane de euro celui care era patron în acte la Gloria Buzău.

În prezent, stadionul din Buzău are un aspect învechit şi ultimele investiţii în modernizare datează din 2008. Cu toate acestea, arena îndeplineşte în continuare criteriile pentru Liga 1 şi ultima echipă care a jucat aici este Chindia Târgovişte, în etapa trecută.

Cum a tăiat Gigi Becali investiţiile la Gloria Buzău

Ajunsă în Liga 1, în sezonul 2007-2008, Gloria Buzău a fost în continuare susţinută financiar de Gigi Becali. Pe lângă bani, patronul FCSB a trimis aici mai mulţi jucători de la echipa secundă, care erau considerat speranţe ale clubului.

Totul s-a năruit însă după un meci foarte celebru. Pe final de campionat, FCSB se afla cu CFR Cluj în lupta pentru titlu. Echipa lui Gigi Becali avea nevoie de victorie cu Gloria Buzău şi meciul părea o simplă formalitate. Însă partida s-a terminat 1-1, după ce Romeo Bunică a egalat în minutul 90+1, dintr-o lovitură liberă.

Gigi Becali a făcut un scandal uriaş după acel meci, Romeo Bunică a fost trimis să joace în Liga 3 şi a anunţat că opreşte finanţarea către Gloria Buzău.

Afla mai multe despre: gloria buzau 

viewscnt
Articole similare