Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Danemarca, noua şi vechea campioană mondială din handbal! A câştigat finala nordică împotriva Suediei. Bronzul l-a luat Spania

VIDEO | Danemarca, noua şi vechea campioană mondială din handbal! A câştigat finala nordică împotriva Suediei. Bronzul l-a luat Spania

CM Handbal

Comentarii

Danemarca şi-a apărat titlul mondial câştigat în 2019. A învins-o în marea finală pe Suedia, 26 la 24, după un meci extrem de echilibrat, demn de un duel cu trofeul pe masă.

Cele două echipe s-au luptat până la ultima picătură de energie. Suedia a început mai bine, dar nu a putut să conducă la mai mult de un gol. Campioana olimpică şi mondială en-titre şi-a revenit, a întors rezultatul, dar nu a pus prea mare diferenţă pe tabelă. La pauză a fost egal, 13 la 13.

În partea secundă danezii s-au descurcat mai bine. Ultima jumătate a reprizei le-a aparţinut în totalitate. Cea mai mare diferenţă a fost de 3 goluri, suficient pentru ca danezii să nu mai poată fi prinşi din urmă. Mikkel Hansen a fost MVP-ul finalei, cu 7 goluri. Danemarca a ajuns la 19 victorii consecutive la Campionatul Mondial, record absolut.

Suedia nu a mai câştigat aurul mondial din 1999.



Medalia de bronz a Mondialului a fost obţinută de  Spania, care a trecut surprinzător în finala mică de naţionala Franţei. Fără fraţii Karabatic, accidentaţi, şi cu un selecţioner nou, francezii au pierdut cu 29 la 35. Portarul spaniol Corrales a fost în formă maximă şi a fost declarat şi omul meciului. Cel mai bun marcator a fost Alex Dujshebaev, cu 8 reuşite. De la francezi, fostul dinamovist Hugo Descat a înscris cele mai multe goluri, 7.

Franţa câştigase 4 titluri mondiale la precedentele 6 ediţii ale competiţiei. Pentru spanioli aceasta este prima medalie mondială după 8 ani. În 2013 câştigaseră aurul.

Afla mai multe despre: handbalfinaledanemarcaspania 

viewscnt
Articole similare