Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Deontay Wilder vs. Tyson Fury, bătălia giganţilor. Americanul rămâne cu titlul WBC. L-a trimis pe Fury la podea, dar arbitrii au văzut remiză la final

VIDEO | Deontay Wilder vs. Tyson Fury, bătălia giganţilor. Americanul rămâne cu titlul WBC. L-a trimis pe Fury la podea, dar arbitrii au văzut remiză la finalgalerie foto

Box

Comentarii

Deontay Wilder şi Tyson Fury au încheiat lupta pentru titlul mondial la egalitate, în ciuda faptului că Fury a fost trimis la podea. Britanicul a ratat şansa de a intra în posesia centurii WBC după meciul de la Los Angeles.

”Cred că am câştigat meciul, l-am trimis şi la podea. Amândoi am dat totul, ne-am lăsat inimile aici în ring. A fost totuşi o luptă grozavă” a reacţionat la final Wilder, care şi-a păstrat titlul mondial WBC.

”Chiar dacă am fost trântit de două ori, cred că am fost mai bun. Lumea ştie că eu am câştigat. 10 săptămâni am fost departe de familie, acum timpul meu le va fi dedicat lor” a declarat şi Tyson Fury la final.

Britanicul a început mai bine partida din Staples Center şi şi-a controlat uşor adverasrul. ”The Gypsy King”, uşor avantajat şi de alonjă a lovit mai bine în starul meciului, dar gigantul din Tuscaloosa şi-a revenit pe parcurs şi l-a trimis de două ori la podea.

 

 

Fury (27-0-1, 19 KO) a ajuns la podea în reprizele a 9-a şi a 12-a. Culmea, britanicul a reuşit să se ridice, după o lovitură excepţională a lui Wilder.

 

”100% ne vom bate din nou. Eu şi Deontay suntem doi dintre cei mai buni din lume. Eu am avut curajul ăsta, alţii nu îl au. Am fost în Germania să mă bat cu Klitschko, am venit în America să mă bat cu Deontay Wilder. Gypsy King s-a întors!! Joshua, laşule, unde eşti? Unde eşti AJ?” a răbufnit britanicul la final, anunţând încă o dispută cu Wilder, dar trimiţând în acelaşi timp un mesaj direct către Anthony Joshua.

 

În 2015 s-a bătut cu românul Cristian ”The Hammer” Ciocan pe care l-a învins la Londra în runda a 8-a. Pentru Fury este prima remiză din carieră. În urmă cu 3 ani, britanicul a câştigat disputa cu Wladimir Klitschko de la Dusseldorf. Şi pentru Wilder, meciul cu Fury a fost tot prima remiză a carierei. Senzaţionalul american câştigase ultimele două confruntări cu Stiverne şi Ortiz knock-out şi knock-out tehnic. A fost al 10-lea meci consecutiv disputat de Deontay în Statele Unite. Ultima dată când a luptat ”în deplasare” a fost în 2014, pe Coliseo Ruben Rodriguez din Puero Rico, într-un meci câştigat în prima rundă prin KO cu Malik Scott. 

Deontay Wilder vs. Tyson Fury: cum au votat arbitrii

Alejandro Rochin din Mexic l-a văzut câştigător pe Wileder, scor 115-111. În schimb, Robert Tapper din Canada, l-a considerat câştigător pe Fury, scor 114-112. În fine Phil Edwards a dat egalitate, 113-113.

84 dintre cei 327 de pumni trimişi de Tyson Fury şi-au atins ţinta, ceea ce înseamnă un procent de 26%
71 dintre cei 430 de pumni trimişi de Deontay Wilder şi-au atins ţinta, ceea ce înseamnă un procent de 17%

Fury îşi donează bursa. Unde ajung cele 8 milioane de lire sterline

Revenirea lui Tyson Fury in ring i se datorează în mare parte lui Deontay Wilder, care a declarat acum un an ca englezul e distrus si niciodata nu va reveni in ringul de box profesionist.

Fury a stat departe de ring mai bine de 2 ani, acuzând stări de depresie şi trăind o viaţă extrem de dezordonată, complet atipică unui sportiv de mare performanţă: ”Abia l-am văzut pe Tyson revenit după depresie, droguri, doi ani de inactivitate şi o scădere dramatică în greutate, luptând mai bine decât campionul WBC. Pot doar să-mi imaginez cum va fi când va fi mai bine pregătit” a fost reacţia senzaţională a fostului mare campion, Lennox Lewis.

 

 

Britanicul a anunţat înainte de meci că îşi va dona toată bursa sa din acest meci. Cele 8 milioane de lire sterlinge vor fi donate pentru constructia unor locuinte sociale.
 

Afla mai multe despre: deontay wilder vs. tyson furytyson furydeontay wilderboxwbc 

viewscnt
Articole similare