You are here:

VIDEO | Eduard Novak va participa la Jocurile Paralimpice pentru a şasea oară: „Este o onoare să reprezint România!”

VIDEO | Eduard Novak va participa la Jocurile Paralimpice pentru a şasea oară: „Este o onoare să reprezint România!”

Alte sporturi

Comentarii

Fostul ministru al Sportului, Eduard Novak, a anunţat, miercuri seară, că a fost selectat să reprezinte România la probele de ciclism la Jocurile Paralimpice de la Paris. Va fi a şasea participare a sa la Olimpiadă.

VIDEO | Eduard Novak va participa la Jocurile Paralimpice pentru a şasea oară: „Este o onoare să reprezint România!”

"Un anunţ pe care de-abia aşteptam să-l împărtăşesc cu voi: ieri, Federaţia Română de Ciclism a confirmat oficial am fost selectat pentru a şasea oară să reprezint România la Jocurile Paralimpice din august!

Este o onoare şi o bucurie că pot să-mi reprezint din nou ţara, că pot practica sportul pe care îl iubesc la nivel de performanţă şi că în continuare îmi pot depăşi limitele. Mai multe detalii despre această poveste vă las în clipul pe care vă invit să-l urmăriţi şi să-mi spuneţi impresiile voastre.

Eu pot spune doar că, în august, la Jocuri, o să dau tot ce am mai bun pentru un rezultat onorabil. Hai, România! ", a scris Novak pe Facebook.

Eduard Novak a fost ministrul al Sportului din decembrie 2020, în mandatele premierilor Florin Cîţu şi Nicolae Ciucă.

La rotativa premierilor din iunie 2022, UDMR a ieşit de la guvernare, iar ministerul Sportului a fost transformat în Agenţia Naţională pentru Sport, for condus de Elisabeta Lipă, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj.

Novak s-a născut la 28 iulie 1976, la Miercurea Ciuc.

În 1996, Eduard Novak, care practica patinajul viteză, a suferit un accident de maşină, în urma căruia i-a fost amputat piciorul drept.

Eduard Novak este singurul campion paralimpic din istoria României. La Jocurile Paralimpice de la Londra, din 2012, a câştigat medalia de aur în proba de urmărire pe pistă şi pe cea de argint în proba de contratimp pe şosea. La ediţia de la Beijing, din 2008, a cucerit medalia de argint în proba de contratimp pe şosea.

În 2021, la Tokyo, unde a înregistrat a cincea participare la Jocurile Paralimpice, Eduard Novak a cucerit medalia de argint în proba de urmărire individuală 4.000 m. El a mai concurat la contratimp 1.000 de metri (locul 11), contratimp pe şosea (locul 8) şi la ciclism pe şosea, probă pe care nu a reuşit să o ducă la capăt

 

Afla mai multe despre: eduard novakromania 

viewscnt
Articole similare