Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EVENIMENT | Uriaşul Jean-Pierre Papin, mesaj emoţionant pentru Răducioiu: ”Un băiat foarte puternic, cu mult talent. Am avut noroc să jucăm împreună!”

VIDEO EVENIMENT | Uriaşul Jean-Pierre Papin, mesaj emoţionant pentru Răducioiu: ”Un băiat foarte puternic, cu mult talent. Am avut noroc să jucăm împreună!”

Special

Comentarii

Fostul mare internaţional român, Florin Răducioiu (50 de ani), l-a desemnat, în cadrul rubricii ”Amintirile lui Răducioiu”, de la Telekom Sport, pe Jean-Pierre Papin, drept unul dintre cei mai mari atacanţi alături de care a evoluat în cariera sa.

În cei 13 ani pe care i-a jucat în străinătate, la formaţii precum Bari, AC Milan, Verona, Brescia, AS Monaco, Stuttgart, West Ham sau Espanyol, Răducioiu avea să joace umăr la umăr cu unii dintre cei mai mari jucători ai planetei, dar şi cu viitori mari antrenori ai Europei. Astfel, în cadrul rubricii "Amintrile lui Răducioiu", de la Telekom Sport, fostul internaţional alcătuieşte episodic "cel mai valoros 11" alături de care a evoluat.

În emisiunea de marţi, 8 decembrie 2020, Răducioiu l-a inclus pe Papin între cei mai buni atacanţi alături de care a jucat. A primit o mică surpriză din partea redacţiei noastre, iar fostul mare atacant francez i-a trimis un mesaj prin intermediul Telekom Sport:

”Salutare, Florin! Sunt Jean-Pierre Papin! Sunt fericit ca pot sa iti vorbesc pentru că alături de tine m-am distrat cu adevărat! Am întâlnit un tânăr din România care avea foame de victorie, dorință să joace, să joace în acea echipa a lui Milan, care era imensă. Iar apoi am descoperit un băiat foarte puternic, cu mult talent. Am avut noroc să jucăm împreună și a fost un privilegiu pentru mine! Îmi ești simpatic, te imbrățișez cu drag și sper să ne revedem în curând!” a spus Jean-Pierre Papin.

Răducioiu nu numai că a jucat în cele mai puternice campionate din Europa, dar a şi marcat în fiecare dintre acestea - Serie A, La Liga, Premier League, Bundesliga şi Ligue 1. O performanţă neegalată până în acest moment de vreun alt jucător.

Cine este Jean Pierre Papin

Născut în 1963 la Boulogne-Sur-Mer, Jean-Pierre Roger Guillaume Papin este unul dintre cei mai mari atacanţi pe care i-a avut vreodată fotbalul francez.

Papin a început să joace la nivel înalt la Valenciennes, unde a marcat în sezonul 1984-1985, 15 goluri. S-a transferat la Club Brugge unde a punctat de 20 de ori în 31 de meciuri, apoi a venit provocarea carierei.

Marseille l-a adus în 1986 şi în şase sezoane, Papin a marcat 134 de goluri, câştigând patru titluri de campion al Franţei printre altele. Transferul la AC Milan a venit cumva firesc. Milanezii erau o forţă uriaşă în fotbalul mare, iar Papin s-a bucurat de privilegiul de a juca alături de fotbalişti uriaşi, printre care şi Florin Răducioiu. A cucerit două titluri în Serie A şi UEFA Champions League. A marcat 20 de goluri şi a semnat cu Bayern Munchen unde a stat timp de doi ani. Mijlocul anilor 90 îl găsesc pe Jean-Pierre din nou în Franţa. A mai punctat de 45 de ori la echipe precum Bordeaux, Guingamp şi Saint Pierroise.

Între 1986 şi 1995, Papin a evoluat pentur naţionala ţării sale, marcând în total 30 de goluri în 54 de apariţii. În 1991 a fost al doilea cel mai bun jucător din lume în ancheta FIFA, iar în 2004 a fost inclus printre cei mai buni 100 de jucători din toate timpurile. 

Afla mai multe despre: papinrăducioiu 

viewscnt
Articole similare