Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV Dezvăluiri incredibile la Sport Center. Angajaţilor FRF li s-au tăiat salariile, dar "greii" le-ar fi încasat integral. Răspunsul Federaţiei Române de Fotbal

VIDEO EXCLUSIV Dezvăluiri incredibile la Sport Center. Angajaţilor FRF li s-au tăiat salariile, dar "greii" le-ar fi încasat integral. Răspunsul Federaţiei Române de Fotbal

Fotbal

Comentarii

Angajaţilor FRF le-au fost reduse salariile după declanşarea stării de urgenţă la nivel naţional, ca urmare a pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, Sport Center a dezvăluit că "greii" FRF şi-ar fi încasat integral salariile în continuare. Mai jos, poziţia oficială a Federaţiei Române de Fotbal.

Finalul emisiunii Sport Center de sâmbătă a fost unul electrizant. Una dintre cele mai populare emisiuni sportive din România a dezvăluit printre altele că mai mulţi angajaţi ai Federaţiei Române de Fotbal au fost trimişi în şomaj tehnic, în timp ce alţii au avut micşorări de salarii de 20% încă din momentul în care în România a fost declanşătă starea de urgenţă. Unii dintre angajaţii FRF ar fi primit instiintare prin e-mail ca urmeaza sa aiba taieri de salariu de 20% si in luna iulie.

În ciuda acestei situaţii neplăcute, informaţiile Telekom Sport erau că "greii" FRF şi-au încasat salariile integral, fără probleme, în luna iunie.

"Mi-e greu să cred că se poate întâmpla aşa ceva" a comentat Cristi Balaj, expert Telekom Sport şi invitat în cadrul emisiunii Sport Center de sâmbătă. El a completat: "Am avut discuţie pe tema faptului că s-a făcut un sondaj în momentul în care nu existau bani, cluburile sufereau la nivel naţional, au venit bani de la UEFA precis pentru a sprijini această situaţie cauzată de pandemie şi la nivelul cluburilor. Asta dacă vrem să dezvoltăm. Repet, mi-e greu să cred că s-a întâmplat aşa ceva. Am auzit de meritocraţie, dezvoltare managerială şi aşa mai departe. Nu este ilegal, aş fi doar dezamăgit" a mai spus Cristi Balaj.

In urma dezvăluirilor făcute în cadrul emisiunii Sport Center de la Telekom Sport, emisiune moderată de Silviu Tudor Samuilă, aşa cum era firesc, Telekom Sport a contactat Federaţia Română de Fotbal pentru o poziţie oficială şi a lansat totodată patru întrebări:

  • - Este adevarat ca peste zece persoane din cadrul FRF au fost trimise in somaj tehnic si care a fost motivul?
  • - Este adevarat faptul ca angajatii FRF vor primi salariul aferent a patru zile lucratoare pe saptamana si in luna iulie? Daca da, de ce?
  • - Este adevarat ca presedintele Razvan Burleanu a primit pe luna iunie salariul integral, fara reducerea aplicata majoritatii angajatilor FRF?
  • - Este adevarat ca in aceeasi situatie se afla Radu Visan, Mihai Stoichita si Gabriel Bodescu?

Redăm în integralitate comunicatul Biroului de Presă al Federaţiei Române de Fotbal:

"Ca urmare a solicitării dumneavoastră, Federaţia Română de Fotbal face următoarele precizări:
 
Federaţia Română de Fotbal înţelege importanţa măsurilor impuse de autorităţile naţionale pentru limitarea răspândirii COVID – 19 şi este permanent preocupată de sănătatea şi securitatea în muncă a salariaţilor săi. În urma deciziei Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă de a amâna măsurile de relaxare preconizate pentru 1 iulie a.c., FRF a decis, de asemenea, prelungirea modificărilor anunţate pe 31 martie 2020, respectiv reducerea programului de lucru cu diminuarea adecvată a salariilor (20%) şi derularea activităţii prin intermediul platformelor digitale, pe cât posibil.
 
Aceste măsuri fac parte dintr-un pachet mai amplu, la unele dintre ele făcând referire şi dumneavoastră, salariaţii FRF fiind afectaţi de acestea proporţional cu activitatea pe care o desfăşoară în prezent.
 
Pachetul de măsuri pentru protecţia personalului împotriva infectării cu noul coronavirus a fost aprobat de administraţia FRF şi toţi angajaţii au fost informaţi din timp de măsurile excepţionale decise la modul general şi în mod special, fiecare, în funcţie de nivelul de restricţii care îl afectează.
 
FRF speră ca această perioadă nefastă pentru fotbal să se încheie cât mai curând, astfel încât şi activitatea Federaţiei să poată reveni la normal"
se arată în comunicatul trimis de Federaţia Română de Fotbal. 

Emisiunea integrală precum şi cele mai importante reacţii de după FCSB - FC Botoşani 1-1, mai jos. 

Afla mai multe despre: frfsport center 

viewscnt
Articole similare