Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV | Handbalistul iranian Mohsen Babasafari, cu gândul la ţara sa natală, greu încercată de COVID-19: "Nu toată lumea a luat în serios recomandările şi acum vedeţi ce se întâmplă"

VIDEO EXCLUSIV | Handbalistul iranian Mohsen Babasafari, cu gândul la ţara sa natală, greu încercată de COVID-19: "Nu toată lumea a luat în serios recomandările şi acum vedeţi ce se întâmplă"

Handbal

Comentarii

În ultimii ani, echipele de handbal din România au mizat pe jucătorii iranieni. Dinamo a fost cea care a creat o colonie, apoi şi alte echipe din Liga Zimbrilor, precum CSM Bucureşti sau Steaua, au apelat la seviciile jucătorilor din Iran.

Aşa a ajuns în România, în urmă cu trei ani, şi Mohsen Babasafari (32 de ani), portarul naţionalei Iranului. A jucat timp de două sezoane la Steaua, iar în 2018 a luptat pentru titlu în Liga Zimbrilor, dar a pierdut dramatic finala împotriva lui Dinamo. Vara trecută a semnat cu Poli Timişioara.

Am trăit trei ani cu bune şi rele în România. Am fost perioade foarte bune, dar au fost şi momente dificile, dacă mă gândesc la finala pentru titlu. Dar mă bucur fiindcă am mulţi prieteni din Iran şi aşa nu îmi mai este aşa dor de casă. În plus, oamenii sunt foarte buni cu mine, mă ajută, mă susţin. Îmi plac oamenii din România fiindcă sunt calmi, calzi şi mă respectă. Îmi place şi mancarea, ador pizza. Ce nu îmi place aici? Când pierd, iar unii colegi se consolează cu ideea ca au jucat bine chiar dacă au pierdut”, povesteşte handbalistul.

În aceste zile în care întreaga lume este blocată de pandemia de coronavirus, Mohsen a rămas în România, dar priveşte cu îngrijorare către ţara sa natală: ”Vineri a fost Anul nou în Iran si spunem Nowruz fericit pentru începutul primăverii. A fost o zi importantă pentru noi, dar toţi ştim despre situaţia grea din toată lumea. În Iran sunt foarte mulţi bolnavi de coronavirus şi sunt un pic îngrijorat pentru familia mea. Ei sunt bine, respectă regulile şi nu ies. Îi sun în permanenţă să văd cum sunt”.

Persoană activă, Babasafari explică modul în care se descurcă în aceste zile: ”Pentru mine este greu deoarece nu ne antrenăm, nu mi-am văzut colegii de echipă de mai bine de o săptămână. Îmi este foarte dor de antrenamente, de meciuri, dar sper ca toată această pandemie să treacă şi se revenim la normal. Am stat o săptămână în Bucureşti, împreună cu jucătorii iranieni de la Dinamo, Mousavi şi Jamali. Ne-am antrenat împreună pentru o oră-două, apoi ne petreceam timpul împreună, stăteam de vorbă cu familiile noastre. Fiecare a avut o zi în care să gătească prin rotaţie. Am încercat să ne umplem timpul cu activităţi până când vom relua sezonul”.

Aş vrea să înceapă de mâine campionatul dacă ar fi după mine fiindcă îmi lipsesc antrenamentele, meciurile, emoţiile acelea din timpul meciurilor. Handbalul este viaţa noastră, de ani de zile aceasta a fost rutina noastra de zi cu zi, iar acum este foarte dificil să stăm în casă. Eu sper ca viitorul să fie unul bun, să fim cu toţii bine”, continuă iranianul.

Handbalistul are şi un mesaj pentru oameni, în contextul pandemiei de COVID-19: ”Vreau să le spun oamenilor vă rog, vă rog, staţi în casă! Încercaţi pentru următoarele săptămâni chiar dacă este greu. Şi pentru noi este dificil ca după o viaţă de antrenamente să ne oprim. Trebuie sa asculaţi sfaturile dacă vreţi să oprim această pandemie, să revenim la viaţa noastră dinainte. Respectaţi regulile de igienă, sa vă spălaţi pe mâini şi aveţi grijă de cei din jur. Şi în Iran s-au dat aceste recomandări de către specialişti, iar nu toată lumea a luat în serios asta, iar acum vedeţi ce situaţie este acolo. Să ne vedem cu toţii cu bine!

Iranul reprezintă al şaselea focar de infecţie cu coronavirs COVID-19 din lume, cu peste 20.000 de persoane depistate pozitiv, dintre care peste 1.500 şi-au pierdut viaţa.

Iată cum se păstrează în formă Mohsen Babasafari în izolare, departe de aglomeraţia urbană, în aşteptarea reluării Ligii Zimbrilor:

Afla mai multe despre: handbal 

viewscnt
Articole similare