Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV | Săptămâna derbyului! Andone, dezvăluiri despre duelurile de poveste: "El era cel mai enervant adversar!"

VIDEO EXCLUSIV | Săptămâna derbyului! Andone, dezvăluiri despre duelurile de poveste: "El era cel mai enervant adversar!"

Superliga

Comentarii

Pe Ioan Andone şi Marius Lăcătuş îi leagă o relaţie specială. Deşi adversari, cei doi au devenit prieteni după un etern derby. Stelistul a intervenit pentru ca dinamovistul să fie iertat de o suspendare drastică.

Rivalitatea Steaua - Dinamo a fost la cel mai înalte cote în anii `80. Atunci roş-albaştrii câştigau CCE, iar câinii ajungeau în semifinalele celei mai tari competiţii europene. Iar înfruntările din campionat erau mereu urmărite din tribune de zeci de mii de oameni. Ioan Andone şi-a adus aminte de cele mai frumoase clipe trăite în tricoul roş-alb în astfel de dueluri.  
 
"Cea mai preţioasă amintire din derby a fost chiar prima victorie, pe care am avut-o în primul an la Dinamo, 2-1. Am câştigat pe fostul stadion 23 August.  Pentru că veneam din provincie, nu ştiam ce înseamnă derbyul Dinamo - Steaua şi am simţit pe propria piele şi m-am bucurat că am reuşit să înscriu. Prima victorie a fost parcă cea mai frumoasă şi poate şi ultima ca jucător. 6-4 în finala Cupei când am câştigat pe Naţional Arena" şi-a adus aminte Ioan Andone la microfonul Telekom Sport. 
 
Ioan Andone îl avea mai mereu ca adversar direct pe Marius Lăcătuş. O rivalitate imposibil de uitat. Deşi orgoliile erau mari, în afara terenului cei doi erau prieteni. Relaţia lor a devenit şi mai solidă după episodul din martie 1987. Atunci Lăcătuş l-a salvat pe Ioan Andone de la o suspendare foarte mare după ce dinamovistul a făcut anumite gesturi spre tribuna oficială. Lăcătuş a intervenit pe lângă Valentin Ceauşescu şi lucrurile s-au rezolvat.
 
"Cel mai enervant jucător pentru mine a fost Lăcătuş. Era prietenul meu. Dar avea o dăruire şi o atitudine fantastice. D-aia a şi ajuns să câştige atâtea trofee. Este o legendă a Stelei. Poate cel mai mare jucător din istoria Stelei, cu cele mai multe trofee câştigate. Normal că mă enerva, dar căutam să îl pun la punct" a adăugat Ioan Andone. 
 
Dinamo - FCSB se întâlnesc duminică în ultimul derby din 2018. 
 
"Trebuie să ne aşteptăm la dăruire, la atitudine, la organizare defensivă probabil pentru Dinamo şi să îi prindă pe contraatac pe Steaua. Dinamo trebuie să ştie să profite de formula de echipa a Stelei cu mulţi jucători accidentaţi şi şansa lui Dinamo de a spera la play-off dacă ia cele 3 puncte" spune managerul general de la FC Voluntari. 
 

Afla mai multe despre: andonelăcătuşeternul derbydinamosteaua 

viewscnt
Articole similare