Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO FABULOS! Cum a trăit Dan Petrescu meciul României la handbal: ”L-am dat afară. Era să spargă uşa!!” :)) Laude pentru Neagu: ”E ca Hagi!”

VIDEO FABULOS! Cum a trăit Dan Petrescu meciul României la handbal: ”L-am dat afară. Era să spargă uşa!!” :)) Laude pentru Neagu: ”E ca Hagi!”

Handbal

Comentarii

Naţionala de handbal feminin a României a obţinut o victorie eroică în faţa Ungariei, scor 28-27, şi s-a calificat în grupele principale la Campionatul Mondial din Japonia.

Condusă tot meciul, cu o diferenţă chiar şi de şase goluri la pauză (10-16), echipa română a revenit şi a egalat, iar golul victoriei a fost adus în ultimele secunde de Cristina Neagu.

De altfel, Cristina Neagu a fost şi cu Ungaria cea mai bună jucătoare a României şi a transformat inclusiv lovitura de la 7 metri prin care naţionala noastră a câştigat în ultimele secunde. La final, a izbucnit în lacrimi de fericire.

Antrenorul campioanei României la fotbal, Dan Petrescu a vorbit într-o conferinţă de presă în cursul zilei de vineri despre performanţa remarcabilă a fetelor noastre: ”A fost o sărbătoare în vestiar, s-a ţipat, s-a urlat, parcă luase campionatul CFR, aşa bucurie era. M-am bucurat pentru ei, pentru că au avut spirit cei din cabină, dar îmi venea să plâng la final. O lacrimă am avut-o pentru că România e România şi vrei să câştige. Numai dezamăgiri am avut în ultimul timp, nu numai la handbal, cam în orice. Cristina Neagu parcă ar fi Hagi al fotbalului, a dat iar multe goluri şi când ne-a durut mai tare, în ultima secundă, să baţi 7 metri şi să dai în felul ăla la poartă...Bravo lor felicitări, sper să ajungă cât mai sus” a spus Dan Petrescu.

Petrescu a trecut peste superstiţii cu ocazia acestui meci. El a dezvăluit că niciodată de când se uită la un meci de handbal, echipele noastre nu au câştigat vreun meci: ”Spiritul a fost fantastic şi e o victorie extraordinară pentru România. Eram cu Panin la mine în vestiar şi i-am zis de când mă uit la handbal nu am câştigat niciun meci. Şi nu ştiu ce să fac, să închid televizorul, să-l deschid şi i-am zis Panin, ieşi afară că rămân singur. L-am dat afară. I-am zis vino la final, poate câştigăm. Şi la final a intrat fericit, să spargă uşa. Tot timpul mă uit la handbal şi nu ştiu cum fac, mă uit la meciurile greşite, pierdem. Şi astăzi, prima oară când mă uit şi mi-au adus o bucurie pentru că eram aşa” a mai adăugat Dan Petrescu, tehnicianul echipei campioane, CFR Cluj.

Campionatul Mondial din 2019, a 24-a ediţie, reprezintă şi criteriu de calificare la Jocurile Olimpice din 2020, care se vor desfăşura tot în Japonia. Doar medalia cu aur la CM va ajunge direct la Jocurile Olimpice. La ultima ediţie a CM, România s-a clasat pe locul 10, iar medalia de aur a revenit Franţei.

”Împotriva Ungariei mi-am rupt ligamentul anul trecut şi chiar sunt curioasă cum o să fie senzaţia din ziua meciului. Cu siguranţă îşi doresc la fel de mult ca şi noi victoria şi îsi doresc să meargă cu cât mai multe puncte în grupa principală”, a spus Neagu înaintea confruntării de vineri” - Cristina Neagu, înainte de meciul contra Ungariei

Afla mai multe despre: dan petrescuhandbalcristina neagu 

viewscnt
Articole similare