Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Goffin şi-a respectat statutul şi a adus primul punct Belgiei în finala Cupei Davis

VIDEO | Goffin şi-a respectat statutul şi a adus primul punct Belgiei în finala Cupei Davis

Tenis

Comentarii

Belgianul David Goffin, locul 7 ATP, l-a învins, cu scorul de 7-5, 6-3, 6-1, pe francezul Lucas Pouille în primul meci al finalei Cupei Davis, care se desfăşoară la Lille.

 

Sâmbătă, se vor confrunta la dublu perechile Richard Gasquet/Pierre Hugues Herbert şi Ruben Bemelmans/Joris de Loore.

Ultimele două meciuri ale finalei, programate duminică, sunt Jo-Wilfried Tsonga – David Goffin şi Lucas Pouille – Steve Darcis.

Franţa a câştigat Cupa Davis de nouă ori, ultima dată în 2001.

Belgia nu are în palmares Cupa Davis.

Lucas Pouille - David Goffin 5-7, 3-6, 1-6

Ultimul game al meciului

Primul game al meciului

Stadionul de fotbal din Lille a fost amenajat special pentru a găzdui finala Cupei Davis între Franţa şi Belgia. Echipa condusă de Yannick Noah se bazează pe Lucas Pouille şi Jo-Wilfried Tsonga în prima zi, în timp ce belgienii vor miza pe David Goffin şi Steve Darcis. Franţa are nouă trofee, dar nu a mai ridicat salatiera din 2001. 

Tot la Lille, în 2014, francezii au pierdut finala cu Elveţia lui Federer şi Wawrinka, dar în faţa belgienilor, Tsonga şi Pouille au prima şansă. Goffin şi colegii săi au mai jucat finala în 2015, dar au pierdut cu Marea Britanie. Franţa are 4-3 în meciurile directe cu Belgia. Confruntarea începe de la ora 15:00, cu meciurile de simplu, Pouille-Goffin şi Tsonga-Darcis.

Neschimbaţi faţă de semifinale

Cele două echipe sunt neschimbate faţă de cele care s-au impus în semifinalele cu Serbia şi cu Australia.

Jo-Wilfried Tsonga, locul 15 ATP, Lucas Pouille, numărul 18 mondial, şi jucătorii de dublu Pierre-Hugues Herbert şi Nicolas Mahut vor face parte din echipa lui Yannick Noah care are şansa să câştige pentru Franţa pentru a zecea oară Cupa Davis, pentru prima data după 2001.

Rezervele Franţei vor fi Richard Gasquet şi Julien Benneteau.

Echipa Belgiei, care îl care căpitan pe Johan Van Herck, va fi formată din David Goffin (8 ATP), Steve Darcis (76 ATP), Ruben Bemelmans şi Arthur De Greef. Va face deplasarea la Lille şi Joris De Loore.

Belgia nu a mai câştigat până în prezent Cupa Davis.

Afla mai multe despre: frantabelgiadavis cuptenis 

viewscnt
Articole similare