Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Haos în Franţa: Bordeaux poate rata promovarea în Ligue 1 la ”masa verde”. Suporterii lui Le Havre, aproape de o ”catastrofă”

VIDEO | Haos în Franţa: Bordeaux poate rata promovarea în Ligue 1 la ”masa verde”. Suporterii lui Le Havre, aproape de o ”catastrofă”

Fotbal

Comentarii

Meciul dintre Bordeaux şi Rodez, din ultima etapă a sezonului din Ligue 2, a fost întrerupt în minutul 23, după ce a atacantul oaspeţilor, Lucas Buades, a fost lovit de un individ.

Mai exact, fotbalistul lui Rodez a reuşit să deschidă scorul pentru echipa sa, iar un suporter al celor de la Bordeaux s-a năpustit asupra sa şi l-a împins brutal.

Lovitură şi nu prea

Fotbalistul a căzut ”ca secerat” şi a stat minute bune pe gazon. Gestul este de condamnat, însă lovitura nu a avut o intensitate precum a lăsat fotbalistul să se înţeleagă.

 

 

După o întâlnire îndelungată între cele două cluburi şi delegaţi, s-a luat decizia de a anula definitiv meciul. A fost o seară decisivă pentru ambele echipe: Bordeaux pare să fi ratat şansa de a promova în Ligue 1, iar Rodez a retrogradat în liga a treia.

Preşedintele Girondinilor, Gérard Lopez, a mers să vorbească cu fanii din spatele porţii. Agresorul a fost rapid reţinut de serviciul de securitate al stadionului.

Arbitrul Rainville şi-a explicat decizia în cadrul unei conferinţe de presă: "Având în vedere faptele şi situaţia creată, respectiv că un spectator a intrat pe teren şi a atacat un jucător, acesta a fost examinat de medicul clubului vizitator, dar şi de medicul de urgenţă de serviciu. În colaborare cu delegaţii şi cu LFP, am respectat regulamentul, adică meciul nu va fi reluat".

Statutul meciului va fi decis de Comisia de Disciplină, dar Bordeaux riscă o înfrângere cu cartonaş verde care ar însemna sfârşitul speranţelor sale de promovare în L1. LFP a anunţat că luni se va reuni Comisia de Disciplină.

Fanii lui Le Havre, la 15 secunde de umilinţa supremă

Un alt gest necugetat a avut loc, în aceeaşi seară, la Le Havre, contracandidata celor de la Bordeaux la promovare.

Le Havre a învins-o pe Dijon, acasă, scor 1-0, dar a avut mari emoţii. Cu doar 15 secunde înaintea ultimului fluier, fanii lui Le Havre au invadat terenul pentru a se bucura de promovare.

Doar că meciul nu se terminase, iar arbitrii francezi, scrupuloşi din fire, au întrerupt partida precum zice la regulament. Fanii au înţeles greşeala, s-au repliat în tribune, iar după câteva minute de haos general, meciul a fost reluat pentru 15 secunde!

Aşadar, în urma celor întâmplate, cu o înfrângere la ”masa verde” preconizată pentru Bordeaux, cele două formaţii care vor promova în Ligue 1, în acest sezon, sunt Le Havre şi Metz - formaţia antrenată de Ladislau Boloni!

Afla mai multe despre: bordeauxle havrealexi pitu 

viewscnt
Articole similare