Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Încă o arenă legendară va fi pusă la pământ. A început demolarea Stadionului Giuleşti

VIDEO | Încă o arenă legendară va fi pusă la pământ. A început demolarea Stadionului Giuleştigalerie foto

Fotbal intern

Comentarii

Giuleşti este al treilea stadion din Bucureşti care a intrat în procesul de demolare, după arenele din Ghencea şi de la Arcul de la Triumf.

Lucrările au început joi dimineaţă, când muncitorii au tăiat scaunele şi gradenele pe care erau montate. Noul stadion din Giuleşti face parte din proiectul care prevede modernizarea arenelor pentru Campionatul European din 2020. Arena din Giuleşti va avea o capacitate de 14.000 de locuri.

Conform unui anunţ făcut de CNI, valoarea contractului de modernizare este de 98.318.052,33 lei fără TVA, cote şi taxe, urmând ca, până la data organizării Campionatului European de Fotbal EURO 2020, la Bucureşti, stadionul să îndeplinească toate criteriile în vederea asigurării condiţiilor de antrenament pentru echipele participante.

  • Stadionul Giuleşti a fost inaugurat în data de 10 iunie 1939

Suprafaţa totală înierbată va fi de 80x120 m (inclusiv suprafaţa de gardă). Arena va cuprinde şi zona de sărituri în lungime şi zona pistei de alergare 60m outdoor. Complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare şi pistă de popice.

Totodată, Stadionul Giuleşti va beneficia şi de spaţii de cazare pentru sportivi, precum şi de spaţii de alimentaţie publică sau spaţii administrative.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: giulestirapidarcul de triumfghencea 

viewscnt
Articole similare