You are here:

VIDEO | Incredibil! Ajax şi Panathinakos au ajuns la penalty-uri în Europa League. Ce a urmat va rămâne în istoria fotbalului

VIDEO | Incredibil! Ajax şi Panathinakos au ajuns la penalty-uri în Europa League. Ce a urmat va rămâne în istoria fotbalului
Comentarii

Manşa retur a dublei dintre Ajax Amsterdam şi Panathinaikos Atena din turul trei Europa League va rămâne în amintirea fanilor celor două echipe datorită dramatismului total.

După o victorie la limită obţinută de Ajax în turul de la Atena, scor 1-0, ”lănicerii” erau clar favoriţi înaintea partidei de pe Johan Cruyff Arena, însă replica oferită de eleni a fost solidă.

După 89 de minute fără gol marcat, în care Ajax a avut iniţiativa, Panathinaikos a înscris în minutul 89 prin brazilianul Tete şi a trimis meciul în extra time.

În minutul 102, Ajax a marcat prin Traore, însă reuşita a fost anulată de VAR pentru fault.

Aşadar, soarta calificării avea să se decidă la loviturile de departajare, după ce, la finalul celor 120 de minute, situaţie era egală la general, scor 1-1.

Final interzis cardiacilor în Ajax - Panathinaikos! Cum s-a decis calificarea 

La loteria  penalty-urilor, Ajax a ratat de patru ori calificarea, după ce fotbaliştii ”lăncierilor” nu au reuşit să profite de ratările grecilor.

Brobbey, de două ori, Traore şi Baas au ratat şansa de a tranşa calificarea, însă trupa din Amsterdam a reuşit să dea lovitura într-un final după nu mai puţin de 34 de penalty-uri executante.

Culmea, cel care a îngropat-o pe Panathinaikos a fost olandezul Tonny VIlhena, fostul căpitan al lui Feyenoord, rivala de moarte a lui Ajax.

Datorită numărului imens de lovituri de departajare executate, partida dintre Ajax şi Panathinaikos va rămâne în istorie. 

Cu toate acestea, pe primul loc în această ierarhie este meciul dintre SC Dimona şi Shimshon Tel Aviv, la finalul căruia s-au bătut 56 de penalty-uri.

VIDEO cu cele 34 de penalty-uri de la Ajax - Panathinaikos

Afla mai multe despre: ajaxeuropa leaguepanathinaikos 

viewscnt
Articole similare