Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Ion Ţiriac şi-a cumpărat o nouă "bijuterie". Noul Porsche 911, adăugat în colecţie

VIDEO | Ion Ţiriac şi-a cumpărat o nouă "bijuterie". Noul Porsche 911, adăugat în colecţie

Auto

Comentarii

Ion Ţiriac (83 de ani) a făcut o nouă achiziţie pentru colecţia sa de maşini. Fostul tenismen a cumpărat noul Porsche 911, pe care a plătit 200.000 de euro. Modelul care a ajuns în colecţia lui Ion Ţiriac, existând doar 992 de astfel de modele în toată lumea. Ţiriac a vorbit, în stilul caracteristic, despre achiziţia maşinii.

Ion Ţiriac şi-a cumpărat o nouă "bijuterie". Noul Porsche 911, adăugat în colecţie

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition este noua maşină din colecţia lui Ion Ţiriac. Vehiculul reprezintă ultimul model care completează ediţia limitată Herritage Edition. Porsche 911 Targa, versiunea Heritage Design Edition, oferă o serie de elemente suplimentare care aduc aminte de anii '50 - '60 şi care potenţează aspectul retro al modelului german. Acesta este unul dintre cele patru modele care vor completa gama Heritage Edition.

Pentru modelul lui Ion Ţiriac, numărul inscripţionat pe maşină este 009, iar miliardarul a explicat cum a ajuns la acest numar şi ce şi-a dorit iniţial. Noul Porsche 911 ajuns în colecţia lui Ion Ţiriac are semnătura proprietarului mărcii germane, Ferdinand Porsche, pe foiţă de aur. Sub capotă se află motorul biturbo de 450 CP. Modelul accelereaza de la 0-100 km/h în 3.6 secunde în varianta cu Launch Control. Viteza maximă este de peste 304 km/h.

"001 nu mi l-a dat, 002 nu era, m-am gândit eu. Eu sunt născut pe 9 mai. Am vrut să iau 008, nu ştiu cui era dat, nu se poate. 007 era al lui James Bond şi 006, Năstase a spus nu, stop! Asta e al meu, eu acum divortez şi mă însor a şasea a oară şi trebuie să-mi faci cadou maşina mie. Şi mai bine am luat 009 decât să iau 006 şi să i-o fac cadou din nou, că tot nu are carnet de conducere.

Când zici serie limitată, ţi-au mai luat 50%. E foarte limitată, limitată maşină, nu banii. Banii au fost fără limită.

(n.r. - semnătura lui Porsche) Aia costa aproape cât o Dacie, dar nu chiar atât, iar pe bord am o plăcută de aur pe care domnul Porsche a semnat-o. Istoria cu plăcută e în felul următor. Măi, Pufy, ia semnează aici... Ar trebui să mi-o semnezi pe aur, adu-mi-o şi semnez. Cum să-ţi o aduc? Măcar atât. Noi nu facem treburile astea, noi facem maşini foarte bune, semnături pot să-ţi dau, dar nu gratis. De atunci am plăcuta de fiecare dată când iese una şi de la domnul Porsche, făcută pentru colecţia Tiriac.

Dacă m-ar întreba fiul meu cel mic 'Cât ai plătit-o?' nu cred că i-aş spune, probabil ar cere dubla moştenire. Atunci trebuie să împart câte una la fiecare sau pe asta în trei bucăţi sau câţi or fi până la urmă. E o treabă, am început o prea târziu, eram un om bogat dacă o începeam devreme, acum 50 ani, până acum se însuteau preţurile", a spus Ion Ţiriac, la salonul unde este expus modelul.

Afla mai multe despre: ion tiriacporsche 911masinamodelcolectie 

viewscnt
Articole similare