Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Jandarmeria a intervenit la mitingul organizat împotriva lui Eduard Novak. Protestatarii au aruncat cu bani falşi şi au continuat războiul cu ministrul Sportului

VIDEO | Jandarmeria a intervenit la mitingul organizat împotriva lui Eduard Novak. Protestatarii au aruncat cu bani falşi şi au continuat războiul cu ministrul Sportului

Sporturi

Comentarii

Reprezentanţii Sindicatului Naţional Sport şi Tineret au continuat războiul cu Eduard Novak. Sindicaliştii au protestat în faţa Ministerului Sportului împotriva lui Novak.

UPDATE | Comunicatul Jandarmeriei în urma incidentelor de la protest.

"Cu ocazia protestului organizat la  Ministerul Sportului, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele precizări:

Jandarmii aflaţi în dispozitivul de ordine şi siguranţă publică au observat un bărbat care avea un bagaj voluminos asupra sa, cu intenţia de a pătrunde în zona de desfăşurare a adunării publice.

Acesta a fost condus la autospeciala jandarmeriei pentru stabilirea identităţii şi verificarea bagajului.

În urma controlului afectuat asupra bagajului acestuia au fost găsite mai multe materiale pirotehnice.

Ulterior, acesta a fost condus la secţia de poliţie pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor în consecinţă" , se arată în comunicat.


UPDATE | Protestatarii au continuat scandările şi după ce jandarmii au imobilizat un participant la miting.


"Eduard Novak simte că pierde mandatul de ministru al Sportului şi reacţionează necontrolat. Speriat de valul de nemulţumiri îndreptat împotriva sa după dezvăluirile publice făcute de sindicat, ministrul a transmis o adresă către unităţile subordonate şi federaţiile sportive naţionale prin care le-a cerut “să nu dea curs acestei provocări”, să nu răspundă invitaţiei la protest lansate de SNST.

Este pentru prima dată când un ministru încearcă obstrucţionarea participării oamenilor la un miting de protest (în foto, documentul trimis ieri seară către federaţii şi subordonate).

Asistăm aşadar la o manevră periculoasă, Novak riscând să intre în zona penală, având în vedere că împiedicarea exercitării drepturilor sindicale face parte din delictele prevăzute în Codul Penal. Acuzaţiile lansate de Novak la adresa SNST ajung în zona absurdului: “Aşa cum ar trebui să ştie toată lumea, sindicatul nu a numit niciodată un ministru şi nu are atribuţii în a-i evalua activitatea."

SNST va protesta astăzi în stradă, chiar dacă ministrul Sportului este deranjat de situaţie. Dreptul sindicatului de a protesta este unul fundamental şi parte a democraţiei noastre!" , a fost mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a SNST.

Afla mai multe despre: eduard novak 

viewscnt
Articole similare